Mezi žáky podal dobrý výkon liberecký Pavel Šimon, který se umístil na pěkném 6. místě. „V dalším postupu jej zabrzdila jeho slabina ač sám levák, tak neumí proti levorukým šermířům (praváků je přece jen víc)," potvrdil trenér Reiner Niesig.

V žačkách šermovala opět velmi dobře Štěpánka Němcová, která ve skupinové části své zápasy vyhrála a v eliminaci postoupila až do soutěže o finále. V boji o finále se utkala s domácí Takácsovou, s níž po své chybě prohrála, a i tak se umístila na velmi pěkném 3. místě.

Kadeti kordisté absolvovali svoji soutěž SC Cup ve sportovním centru v Praze Letňanech, kde z Liberce šermovali Ladislav Berčo a Jindřich Šilhán. Lépe se dařilo Šilhánovi, který se probojoval až do zápasu o elitní osmičku, v němž prohrál s Jurkou z Dukly Olomouc a umístil se dvanáctý. Berčo, jehož výkon se zatím nedaří zlepšit, byl na místě dvacátém.

Den po svých 18. narozeninách šermoval fleretem ve sportovním centru HASA v Praze Vršovicích na Memoriálu Jesenského také Romuald Klemm, který se mezi juniory po porážce od Kouby z pražského Bohemians umístil druhý a v následující soutěži mužů mu cestu do elitní osmičky zastavil zkušený Sokol z Českého Těšína, a tak byl Klemm klasifikován jako devátý.

Ve stejném sportovním středisku se konal Memoriál M. Krůbové v šermu juniorek a žen fleretem. V juniorkách se liberecká Jana Ježková umístila osmá a Anna Havlíčková devátá. V soutěži žen šermovala velmi dobře Natalia Borisenko, která se po kvalitních výkonech probojovala až do finále. Tam sice s reprezentantkou Šabartovou prohrála, ale i tak vybojovala pro Liberec velmi pěkné druhé místo. „Naše mladé šermířky se sice snažily, ale na zkušené fleretistky jejich výkony nestačily, a tak se umístily Ježková 14. a Havlíčková na 15. místě," dodal Niesig.