Letos celkově startovalo 1100 šermířů a šermířek z celého světa, přestože se ještě konaly turnaje evropského kadetského okruhu, kde chlapci šermovali ve Varšavě a dívky v rumunském Satu Mare. V Paříži se začalo soutěží kadetů, kde Lokomotivu Liberec reprezentoval mezi 253 účastníky Matěj Chaloupka, který po dobrých výkonech postoupil přes dvě skupinová kola do eliminace. Tam jej počítač nasadil jako číslo 149 proti Francouzi Gourdonovi, se kterým Matěj vybojoval rovnocenný zápas a až po boji prohrál 11:15 a účinkování v turnaji tak ukončil.

V turnaji žaček, kterých bylo 257, se Štěpánce Němcové dařilo lépe první den a podařilo se jí probojovat do pokračování druhý den. Tam ji bohužel zaskočil poměrně brzký začátek, a tak po skupinách vypadla a umístila se na 104. místě. Třetí z Libereckých byla Anička Havlíčková, která se mezi kadetkami ze skupin neprobojovala dál a umístila se na 119. místě.

Mladé naděje Most

Dalším turnajem byly Mladé naděje v Mostu, kde soupeřila o co nejlepší umístění kategorie minižactva, v níž jako jediní šermují společně chlapci i děvčata. Tam dobře šermoval liberecký Tomáš Chramosta, který byl po součtu skupinových výsledků první. Poté ale začala eliminace, kde Tomáš ve druhém zápase o semifinále prohrál, a tak se umístil pátý. Neztratila se ani Markéta Sklenářová, která obsadila pěkné 9. místo.

Turnaj Mikuláše Koperníka Teplice

Třetím turnajem byl turnaj Mikuláše Koperníka v Teplicích. Tam o prvenství v šermu kordem bojovalo 51 žáků. Za Liberec bojovali Lukáš Pur a Ondřej Melichar. Lépe se vedlo Lukášovi, který byl po dobrých výsledcích ve skupinách i lépe nasazen v eliminaci a umístil se na pěkném 23. místě. Ondřej se sice také probojoval do eliminace, ale tam po porážce obsadil 37. místo. Oba prokázali, že pokud budou trénovat, tak jejich výkony půjdou vzhůru.