Vzhledem ke kolizi termínů se výprava rozdělila na dvě skupiny, čistě dívčí část o šesti členkách vyrazila na Podzimní cenu města Litoměřic a druhá skupina čítající pět chlapců a dívku absolvovala Velkou cenu města Plzně.

V Litoměřicích se nejvíce dařilo tradičně Kateřině Matoškové, která vybojovala dvě první místa na 200 VZ a 200 PZ a tři druhá místa (100 M, 100 Z, 200 Z). Pro medaili doplavala také Kateřina Burešová (druhá na 100 P a 200 P) a Barbora Krejzarová byla třetí na 200 P.

V Plzni se dostal na stupně vítězů Jan Sobotka, byl třetí na 100 Z a 400 PZ. Trenéry potěšily také výkony Petra Heřmana, Terezy Oplištilové a Františka Havíře, kteří své starty na 1500 VZ proměnili v osobní rekordy.

Poté vycestovali liberečtí sportovci na Litvínovský pohár. Nejúspěšnější zde byla Barbora Krejzarová, která vyhrála ve velké konkurenci disciplínu 100 P, doplavala na 2. místě na 200 PZ a 3. místě na 100 VZ. Na stupně vítězů se dostala i Alena Bobková a Vojta Krejzar, oba na 100 P. A ve finále, do kterého se kvalifikovala ještě Anna Havířová, vybojovala stříbrnou medaili na 200 PZ znovu Krejzarová, nadějná 13letá závodnice. Ostatní plavci zaplavali kvalitní výkony, které jsou příslibem pro další část sezony. Ta vyvrcholí na konci roku tradičně mistrovstvím republiky, kterého se plavci SPK Liberec pravidelně zúčastňují a rozhodně tam nejsou jen do počtu a pravidelně přivážejí nějakou tu medaili.