Pod Ještědem je k pohodové atmosféře důvodů několik. Dukla potvrzuje formu šestým extraligovým triumfem v řadě, s nadsázkou lze říci, že vyhrává jako orchestr. V tabulce už je třetí. Mužstvo se zvedá i herně a návraty z marodky už hlásí i opory smečař Tomáš Kriško a reprezentační blokař Jakub Veselý.

„Jsem rád, že se oba do tréninku zapojují. V přípravě nám pomáhají. Podstatné vidím to, že je tým kompletní a můžeme pracovat na zlepšení naší hry," řekl Michal Nekola, trenér VK Dukla Liberec. Do sestavy se výše zmiňovaní vrátí brzy. „Uvidíme, jak se budou vyvíjet zápasy, v každém případě jich bude moc. Jsem rád, že je kádr široký, všichni dostanou šanci."

Dvanáct porážek ze třinácti zápasů je jasný signál, že ústecký regionální rival naopak moc důvodů k radosti nemá… „Mrzí mě to. Chystáme nějaká opatření. Potřebujeme impulz na palubovku i do kabiny, je jasné, že atmosféra po těch porážkách není ideální," přiznal Miroslav Přikryl, manažer SKV Ústí.

Zatímco se liberečtí borci uzdravují, Ústečtí, aby toho nebylo málo, mají problémy. Viróza postila vedle trenéra Petra Broma i hráče. Ani v Ostravě už nebyli zdraví oba zahraniční hráči univerzál Sam Boehm a smečař Srdjan Nadazdin, chřipku má i libero Jiří Kořínek. „Jsem zvědavý, jak to bude vypadat na tréninku. Doufám, že se nějak zdravotně do sobotního zápasu s Příbramí dáme dohromady."

Liberecká parta se chystá bez potíží, podle plánu. „Po Lize mistrů jsme měli šest dní volno, což je poměrně dost, ale kluci si ho zasloužili, protože podzim odmakali. O svátcích jsme dobili baterky a kondiční cvičení děláme stále," přiblížil současnou náplň Nekola.

Zatímco ústecký SKV o víkendu podlehl 0:3 v Ostravě, Dukla stejným výsledkem doma porazila Zlín. „Jsme rádi, že jsme vykročení po vánočním kondičním bloku do nového roku zvládli. Trošku jsme si odpočinuli, načerpali energii a už se těšili na zápas," přiznal liberecký blokař Libor Leikep. „Lépe jsme útočili a třetí set nakonec otočili i kvůli dobrému servisu. Jsem rád, že jsme ukázali sílu a získali tři body," doplnil kouč.

„Podle výsledku se jeví naše porážka 0:3 v Ostravě jako jednoznačná. Šanci skórovat jsme měli ve druhém setu, ale opakující se chyby taktického rázu nám vzaly šanci. Ostrava nebyla kvůli úrazům kompletní, nepředvedla excelentní výkon, ale my jsme jejího rozpoložení využít nedokázali," litoval Přikryl.

Nyní jeho partu čeká sobotní výzva – doma Příbram. Konkurz prioritně na přijímající smečaře, případně blokaře, univerzála či libera je vypsán, avšak realizace jeho příchodu nebude směrem k víkendu možná. „Po zkušenostech se zahraničními hráči nechceme do rizika jít. Sháníme na českém trhu." uvedl Přikryl.

Liberec čeká před náročným blokem Berlín – Kladno – České Budějovice ligový duel na ČZU Praha. Předpokládá se, že jeho stíhací jízda bude pokračovat. „Je zbytečné se na tabulku koukat. Nejsme v top formě a pro nás je nejdůležitější naše hra. Věřím, že postupem času se výkony budou zlepšovat a gradovat do play off," nastínil strategii zkušený praktik Nekola.