Organizátor freestyle fotbalového Super ballu 2015 Lukáš Škoda je každou chvíli díky tomuto sportu ve světě. Naposledy byl v Číně, Mexiku a v Dánsku, kam si jej pořadatelé pozvali, aby jim dohlížel na jejich freestyle fotbalové akce. Všude také propagoval světové mistrovství Super ballu, které bude závěrem srpna v Liberci.

„Na mistrovství Mexika v přeplněné tělocvičně, kde bylo přes 1 800 lidí, běžel spot na velkoplošné obrazovce z Liberce! Ten dodala televize Azteca, což je druhá nejsledovanější TV v Mexiku se 40 miliony diváky!" potvrdil Lucaso.

Škoda byl na mistrovství Mexika v Mexico City potřetí. „Pozvali mě jako porotce a pomáhal jsem jim s pořadatelstvím a organizací. O freestyle fotbal je veliký zájem, hlavně díky sponzorům Triki Trakes, což jsou sušenky a TV Azteca. Osm nejlepších freestylerů má od mexické federace zajištěnou roční výplatu a v celé zemi je organizováno 12 skupin po dvanácti týmech, což prezentuje 600 hráčů. Na samotném dvoudenním mistrovství jich bylo neuvěřitelných 350, kteří předváděli neuvěřitelné triky s míčem. Byli skvělí a my deset nejlepších z nich uvidíme v Liberci," referoval Škoda. Liberecký vyslanec byl také u čínského Pekingu na akci Red Bull Cup, kde bylo dvanáct nejlepších ze světa a čtyři Číňani. A to v blízkosti Velké zdi.

Lukáš představoval freestyle fotbal také v dánském Hjørringu, kde se konal největší fotbalový turnaj pro mládež z celého světa Dana Cup, jehož se účastní 30 tisíc mladých hráčů. „Obrovská organizace a freestyle jsme mohli předvádět na hlavním hřišti při Skandinávském poháru za účasti Švédů, Dánů a Norů. To byl skutečný výkvět těch nejlepších, až jsem si jako porotce musel poprvé v životě vzít po battlu čas na rozmyšlenou, kdo z dvojice byl lepší. Byli úžasní a všech šestnáct máme v srpnu v Liberci. Dva až tři bych pasoval na favority našeho Super ballu," informoval Lukáš, který byl v Dánsku spoluorganizátorem a opět porotcem.

Liberec se tedy má v závěru srpna při Super ballu na co těšit. Ten Lucaso spolu s agenturou P. J. Art pořádá ve Sportparku a také v Home Credit Areně ve dnech 25. 29. srpna.