FBC Liberec - TJ JM FAT PIPE Chodov 5:4 sn (1:1, 2:1, 1:2 0:0)

Zápas pro domácí začal výborně a Matěj ve 2. minutě otevřel skóre. Škoda, že pak Liberec nevyužil přesilovku, což se ze stejné výhody na poslední chvíli povedlo hostům. Ve vyrovnaném průběhu dokázali brankáři Vít Vaníček i Jan Barák být neprůstřelní. V úvodu druhé třetiny měl velkou šanci hostující Pražák a také nová akvizice Liberce Lukáš Studený měl několik příležitostí na vstřelení druhé branky. Barák jej vychytal, ale na přesnou střelu Marka Štěpánka, který zakončil výbornou přesilovkovou souhru, již neměl. Svým zásahem odstartoval nejdivočejší minutu v utkání. Hned v následujícím střídání se prosadil Kotlas, Marek Štěpánek ovšem hned za 29 sekund přidal třetí gól černobílého Liberce.

POSILA. Novým mužem libereckého florbalu je Lukáš Studený.

Hned na začátku třetí části měl velikou šanci Prokop Ferdan, ten však nedokázal usměrnit prudký míček a šanci měl opět Studený. Po neproměněných příležitostech domácích trestal druhým gólem Ondrušek. Liberec pak musel čelit pětiminutové přesilovce za „červený" faul Ferdana. Domácí však pět minut ve čtyřech přežili, poté ale přišel nepochopitelný zkrat Böhma, který se nechal zbytečně vyloučit. Chodov tentokrát velmi jednoduchou akcí získal vedení na svou stranu Kotlasem. Liberci zbývalo osm minut na srovnání. Povedlo se to až minutu a půl před koncem. Studený vybojoval míček a Valeš prokázal největší dravost na brankovišti. Nerozhodný stav vydržel až do konce základní hrací doby. V prodloužení měl Liberec hned několik slibných možností, ty největší si ovšem na poslední minutu schoval Chodov. Střely Ondruška a Pražana ale Vaníček famózně vytěsnil mimo tyče.

Následovaly nájezdy. V první sérii tří střelců byli úspěšní jen Klucho na domácí straně a Ondrušek na straně chodovských. Ve druhé sérií tří nájezdníků se radoval pouze Štěpánek, který tak vystřelil pro Liberec bod navíc. Brankář Vaníček v nájezdech vychytal pět pokusů ze šesti, Studený si připsal v dresu Liberce první bod za asistenci, Štěpánek při zapsání branky z nájezdů vstřelil hattrick.

Branky: 30. a 31. Štěpánek, 2. Klucho, 59. Valeš 8. a 44. Ondrušek, 31. a 52. Kotlas.

Crazy Girls FBC Liberec - ELITE PRAHA 7:2 (1:2, 2:0, 4:0)

První třetina konečnému výsledku rozhodně odporovala, jelikož Elite od začátku aktivně napadala a za čtvrt hodiny vedla 2:0. Po třetině se do šatny o něco lépe odcházelo díky brance Michaely Mlejnkové, která se z náhlého útoku po nahrávce od Leierové dokázala prosadit.

Druhá třetina přinesla obrat. Pražanky polevily v napadání a Crazynám se dařilo vytvářet z rozehrávek slušné šance. Nakonec se jim během dvou minut podařilo vstřelit dvě branky. Nejprve se prosadila Leierová, která po nahrávce Červové trefila naprosto přesně šibenici. Druhá branka přišla po krosové nahrávce Havlíkové, která našla volnou Mlejnkovou.

V posledních dvaceti minutách se potvrdilo oprávněné vedení domácích. Po vyražené střele od Kosové se gólově prosadila Havlíková. Nedlouho poté si domácí vyzkoušely oslabení. Ale hráčky zdárně přestály oslabení a opět se pustily do hry v plném počtu. Nedlouho poté přesilovka domácích sice nepřinesla gólové zakončení, to ovšem vzápětí napravila Dostalíková, která se po asistenci od Havlíkové nemýlila. Bezradný hostující tým se po oddechovém čase rozhodl odvolat brankářku. To stálo Elite další dva obdržené góly, které daly do prázdné branky Mlejnková a Leierová.

Branky: 20., 32. a 57. Mlejnková, 29. a 59. Leierová, 46. Havlíková, 57. Dostalíková 14. Zittová, 15. Syslová.