Jarní soutěžní sezóna capoeiry měla mistrovství republiky v Opavě. Liberecká výprava byla sice chudá na počet účastníků, kterých bylo jen šest, ale podařilo se jim navázat na úspěch dětí a získat tři zlaté medaile. Alice Avci vyhrála kategorii A a také celkově ženskou kategorii, Jan Žák byl nejlepší v kategorii B.

V kategorii C (mírně pokročilí) za Liberec nastoupili Marek Bohuš a Adam Ansorge. „Marek po sympatickém výkonu dosáhl na 10. místo a Adamovi zůstaly dveře finále opět zavřené jako na ME v listopadu a nakonec skončil na pěkném 7. místě," přiblížil liberecký trenér Tomáš Zummer. Kategorii vyhrál Pavel Kaucký z Milovic, na druhém místě pak skončil Holeček a na třetím Bejdák (oba z Mladé Boleslavi).

V kategorii B (pokročilí) měl Liberec tři želízka v ohni. „Vladimír Stupka je i ve svém věku skvěle fyzicky připraven a dokázal zklidnit svou hru a skvělým výkonem se probojoval na 7. místo. O příčku níže skončila Markéta Svobodová, která letos byla výborně připravena. Její hře není téměř co vytknout, snad jen větší dravost ji zastavila v postupu do finále. Je to ale rozhodně výborný příslib do budoucna. A na 1. místo si letos vyskočil Jan Žák, který přes svůj nízký věk je již velmi zkušený závodník. Dokázal zopakovat triumf svého mladšího bratra, který vyhrál kategorii B dětí před 14 dny v Liberci. Honza se vybičoval k vynikajícím výkonům a přes nepříliš kvalitní přípravu dokázal v silné konkurenci obstát čistotou technik, přehledem a skvělou kontrolou hry," řekl Zummer. Na druhém místě skončil Folprecht z Mladé Boleslavi a na třetím Bordováčová z Olomouce.

V kategorii A (Profi) za Liberec nastoupila pouze Alice Avci. Alice letos předvedla velmi vyrovnané výkony ve všech hrách. Bojové Sao Bento je její nejsilnější stránkou, ale zvládla skvěle i akrobatickou Iunu. „O prvenství se porvala s vynikajícím Novákem z Olomouce, ale větší dravost a chuť vyhrát ji letos vynesla na nejvyšší stupeň," doplnil trenér Zummer. Bronzovou medaili si doma pohlídala trenérka Martina Kaštovská z Opavy.

Tradiční byly na MČR přípravné semináře, které vedli Mestre Pacoca (Sandro F. Dos Santos) z Klagenfurtu, Instrutor Robocop (Tomáš Zummer) z Liberce a Instrutor Pilao (Shelly Santana) z Amsterodamu.

Celý klub se začíná připravovat na podzimní soutěžní sezónu, kterou otevře na konci září 3. ročník Liberec Open.