Liberec – Hradec Králové B 9:8
Body SKST: Medek 3, Jahoda 3, Borůvka 2, Jančovič 1.

V domácím prostředí proti DTJ Hradci Králové B nastoupili Liberečtí odhodlaně a perfektně se jim povedl úvod. V pěti setech Medek porazil Palkovského, Jahoda Kantu a také Borůvka s Jančovičem 
v pohodě vyhráli. Vedení 4:1 ale Liberec záhy ztratil. Utkání pak bylo vyrovnané, kdy každý ze soupeřů vedl maximálně o jeden bod. Hrál se ale perfektní stolní tenis a k vidění byly neuvěřitelné výměny. Duel gradoval v závěru, kdy se Hradec ujal vedení 8:7, ale Jahoda s Borůvkou v dramatické koncovce obrátili stav a výhrou 9:8 sérii o extraligu protáhli.

Hradec Králové B – Liberec 9:5
Body SKST: čtyřhra 1, Medek 2, M. Jahoda 1, Jančovič 1, Borůvka 0.

Série se tak přestěhovala do Hradce, a přestože Martin Jahoda prohrál s Foffem, opět Liberec zahájil dobře a vedl 4:3. Od stavu 5:5 ale bodovali jen domácí. Důležitým momentem byla prohraná koncovka Martina Jančoviče v pětisetovém maratonu s Kantou. Liberečtí se do koncovky utkání tentokrát nedostali a Hradec se radoval z postupu do baráže o extraligu.

Liberecký SKST si nejen za play-off, ale za celou sezonu zaslouží absolutorium. Druhé místo po základní části i celkově je velkým úspěchem.
„Hodně nám pomohl Martin Jančovič, který byl největší oporou. Ale dobře hráli všichni. Tým byl vyrovnaný, což bylo jeho největší devizou. Zklamáním byla divácká kulisa při utkáních v dlouhodobé soutěži i při play-off. Ani zdaleka se na tento rozhodující duel nepodařilo přiblížit návštěvě na Orlowského s Panským, přestože utkání mělo úplně jinou kvalitu. Tak kvalitní a napínavý stolní tenis letos u nás nebyl k vidění," hodnotil Martin Protiva z SKST Liberec.