Premiérová extraligová kola ve stolním tenise v roce 2017 SKST Liberec se snad ani nemohla lišit víc. Do herny přijely Františkovy Lázně a KT Praha. Dvakrát z toho byl debakl, ovšem jen jednou se radovali domácí. A odnesla to ikona stolního tenisu Jindřich Panský…

Liberec - Františkovy Lázně 0:4

Třetí tým tabulky z Františkových Lázní vyrukoval v nejsilnější sestavě s bývalými reprezentanty Tomášem Pavelkou i Antonínem Pavlasem a italským rychlíkem Romualdem Mannou. Domácí měli problémy Radek Košťál už přes měsíc laboruje se zraněným ramenem a k tomu ho skolila chřipka, nastoupit nemohl ani Jakub Borůvka, a tak dostal poprvé příležitost Petr Šilhán, který doplnil Jakuba Seiberta a Josefa Medka.

Medek prohrál s Gavlasem 0:3, Seibert stejně lehce s Pavelkou a ani Šilhán neuhrál s Mannou set. Vše završil další dominantní výhrou nad Seibertem Gavlas. Celkové skóre tedy ukazovalo hrozivých 0:4 na zápasy a 0:12 na sety.

Liberec - KT Praha 4:0

Šilhána nahradil Jan Valenta, za Pražany nastoupil legendární Jindřich Panský, bývalý mistr Evropy, který v extralize i v 56 letech atakuje 50% úspěšnost. Několikanásobný mistr Evropy Milan Orlowski je ještě o 8 let starší a byl také připraven k zápasu. Místo něj ale tentokrát dostali přednost Tomáš Havlík a Petr Javůrek. Naplněná hala viděla hned na úvod souboj jedniček Seibert vs. Panský. A zatímco Jakub si v posledních 10 zápasech připsal jen jednu výhru, Panský hned šest. Za stolem ale aktuální forma nebyla poznat a po vyrovnané první sadě (11:9) Seibert kraloval a vyhrál 3:0. Valentu poté čekal několikanásobný mistr ČR Javůrek, který vyniká rychlým blokem. Ten mu nevycházel a Valenta zvítězil 3:0. Medka čekal na třetí figuře Havlík, který jestli chtěl otočit vývoj utkání, musel vyhrát. A první set také bral v poměru 11:4. Medek měl v tu chvíli na kontě 12 proher z 12 zápasů v sezoně. Třináctka ale pro něj bude odteď šťastná. Po heroickém výkonu totiž ovládl tři koncovky a poprvé od 4. dubna 2015 (po 644 dnech) vyhrál v základní části extraligy! Jedinečný výkon dokonal Valenta v souboji s o 41 let starším Panským. Liberecký hráč znovu kraloval v koncovkách a ovládl duel s reprezentačním trenérem 3:0. „Hodně jsme si oddechli, protože jsme pořád na dostřel play-off. Teď jen aby se uzdravil Radek," přeje se kapitán týmu Josef Medek.