Vrcholné soutěže letošního roku se zúčastnilo 350 závodníků ze třiadvaceti zemí Evropy. Sport Aerobic Liberec oddíl gymnastického aerobiku, který působí ve Sport Centru v Pavlovicích a v Aerobic Centru na sídlišti Kunratická, reprezentovaly pod vedením trenérek a mezinárodních rozhodčích Heleny Niklové a Barbory Svatošové v kategorii dospělých jednotlivkyň Kristýna Bernátová a v kategorii juniorek Aneta Chlumská.

Kristýna Bernátová v kvalifikaci předvedla velmi kvalitní soutěžní sestavu. „Bohužel se jí ale nevydařil jeden z prvků obtížnosti, a tak se známkou 19.100 bodu obsadila v konkurenci 38 závodnic jako první z republiky 21. místo," informovala trenérka Niklová. Monika Geržová z ASC Zlín byla pětadvacátá. Českou republiku v kategorii dospělých reprezentovalo také trio ve složení Kateřina Hortová z VSK VUT Brno, Barbora Trombíková a Martina Nedbálková, obě z ASC Zlín, které obsadily 10. místo. Poslední soutěžní sestava českých závodnic byla v kategorii seniorských skupin, kde Monika Geržová, Barbora Trombíková, Martina Nedbálková (ASC Zlín), Kateřina Hortová a Veronika Hunková (VSK VUT Brno) skončily desáté.

Mezi juniorkami se nejlépe z republiky umístila Barbora Karlíková z ASC Zlín, které utekla finálová účast jen o kousek, když obsadila s vysokou známkou 19.100 bodu krásné 12. místo. „Jako druhá se z Česka nominovala liberecká Chlumská, které se stejně jako Kristýně nevydařil jeden z deseti prvků obtížnosti, a tak se známkou 18.250 bodu obsadila 24. místo," doplnila trenérka Svatošová. Poslední soutěžní sestavou, která na tomto mistrovství reprezentovala, byla juniorská trojice ve složení Barbora Karlíková, Johana Hořáková a Vendula Outratová z ASC Zlín, které skončily čtyřiadvacáté.