Liberecký šerm startoval na velkém maratonu v Paříži

Další ročník oblíbeného šermířského maratonu pro žactvo a kadety, kde vždy startují mladí fleretisté a fleretistky z celého světa od Argentiny až po Japonsko, se konal v Paříži.

Z Lokomotivy Liberec mezi 198 kadety šermoval také Matěj Chaloupka a mezi kadetkami Štěpánka Němcová a Anna Havlíčková. Chaloupka se probojoval přes dvě skupinová kola do eliminačních bojů a zvítězil jak v první, tak i ve druhé eliminaci. Postoupil do zápasu o postup do dalšího kola. Tam, přestože opět podal dobrý výkon, nezvládl po taktické stránce závěr zápasu a prohrál 13:15. Skončil na 106. 110. místě a mezi 105 postupujících se bohužel těsně neprobojoval. Mezi děvčaty výborně šermovala Němcová, která absolvovala tři skupinová kola a výkony se průběžně pohybovala na třetím až šestém místě mezi nejlepšími a probojovala se do dalších zápasů. Havlíčkové se již tak nedařilo a své účinkování v soutěži ukončila ve druhém kole skupin na 69. místě. Němcová se v pokračování utkala s jednou z velmi dobrých italských fleretistek a prohrála 8:15. Dostala se tím do skupiny opravných zápasů, kde potkala další Italku a bohužel rovněž prohrála. Umístila se na 25. místě, i když se po výborných výkonech ve skupině čekalo lepší umístění.

Na domácích planších se šermovalo v Teplicích, kde na turnaji Mikuláše Koperníka soutěžilo 56 žáků ze 17 oddílů v šermu kordem. Ze čtyř kordistů Lokomotivy Liberec si vedl nejlépe Ondřej Melichar, který se přes dvě skupinová kola probojoval do eliminace, kde se postupně dostal soutěžním pavoukem mezi 16 a bojoval o postup do finálové osmičky. Zápas prohrál a skončil na pěkném 15. místě. Další z Libereckých se umístili: 36. Lukáš Pur, 48. Jakub Majer a 54. Václav Hojsák.

Junioři Tygrů otočili zápas pěti góly v poslední třetině

Skvělý obrat se povedl juniorským hokejistům Bílých Tygrů Liberec v utkání DHL extraligy se Zlínem. Ačkoli prohrávali v Home Credit Areně v polovině duelu již 0:3, nasázeli „ševcům" v poslední dvacetiminutovce pět gólů a zvítězili 6:3! Další plánovaný domácí zápas s Olomoucí byl odložen na 22. února.

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC PSG ZLÍN 6:3 (0:1, 1:2, 5:0). Branky a nahrávky: 33. Paločko (TS), 41. Solenský, 42. Svoboda (Solenský, Král), 42. Havlas (Paločko, Zachar), 43. R. Šír (Huňa), 60. Havlas (Paločko, Král) 11. Sirota (Dalajka), 28. Gago (Dalajka, Sirota), 30. Gago (Sirota, Karafiát). Vyloučení: 7:3, navíc Svoboda (L) a Karafiát (Z) po 10 min. za nesportovní chování. Využití: 1:2.

V takřka ztraceném zápase nastartovalo mladé Tygry v 33. min. proměněné trestné střílení slovenského juniorského reprezentanta Mateje Paločka a potom přišla nevídaná tříminutovka v úvodu třetí části, kdy domácí nasázeli čtyři góly mezi 41. a 43. minutou!

Extraliga staršího dorostu: PSG Zlín Bílí Tygři Liberec 4:5 po prodloužení (1:3, 2:1, 1:0 0:1), góly Liberce: Wiencek, Velechovský, Juščák, Burda, Jeník. HC Olomouc Bílí Tygři Liberec 2:4 (2:1, 0:0, 0:3), Chrtek 2, Eichler, Wiencek.

Extraliga mladšího dorostu: Slavia Praha Bílí Tygři Liberec 4:3 po prodloužení (0:1, 1:0, 2:2 1:0), Hájek 2, Kotyza.

Rozdělení dotace z vlastních zdrojů FAČR pro fotbalisty

Na Okresní fotbalový svaz v Liberec byla zaslána dotace z vlastních zdrojů FAČR, jejíž výše odpovídá podílu z 80% členských příspěvků vybraných na rok 2015 od členů FAČR, a to konkrétně za období 1. 3. 31. 12. 2015. OFS Liberec tak obdržel 88 440 korun, které rozdělí na vybrané oddíly, které zaplatily příspěvky v tomto daném období. Konečný počet členů v České republice k 31. prosinci 2015 byl 324 948. Přitom ještě v září 2014 se oslavovalo překonání hranice 300 tisíc členů. Fotbalová základna neustále roste, kdy ze současného počtu členů jich je přes 150 tisíc mladších 18 let a naopak 2134 členů má 70 a více let.

Hornická letí na olympiádu mládeže pro zlatou medaili

Liberec Mezi deseti mladými sportovci z Libereckého kraje letí na Zimní Olympijské hry mládeže 2016 Youth Olympic Games 2016 (YOG) také hokejistka Bílých Tygrů Liberec Karolína Hornická. YOG pro sportovce ve věku od 15 do 18 let začínají 12. února v norském Lillehammeru. Česká výprava bude mít 43 sportovců a nejpočetnější součástí bude dívčí hokejová reprezentace do 16 let, zároveň má taky nejvyšší možnou metu. „Musíme do toho ale jít s pokorou. Je to olympiáda, tam se chce každý předvést," říká útočnice Hornická.

Sedmnáctičlenná sestava se sešla včera ve Slaném, dnes ji letecký speciál převeze do Norska. Tam Česko čeká Švédsko, Švýcarsko, Slovensko a Norsko.

Jak vidí Hornická soupeře? „Švédsko bude asi největším soupeřem, ale nebezpeční budou všichni, protože budou hrát s tím nejlepším. I Norsko bude chtít na domácí půdě vyhrát."