Dorost prohrál gólem nególem

Po dvou výhrách za sebou prohrál starší dorost fotbalového Liberce v Jihlavě. Vyrovnaný zápas rozhodla situace, kdy gólman Konečný sice míč chytil na čáře, ale asistent rozhodčího viděl gól. A rozhodčí mají vždy pravdu… „Měli jsme dobré vstupy do obou poločasů, ale nedokázali jsme z nich nic vytěžit. Herně jsme nepropadli, ale nebyli jsme chytří v situacích jeden na jednoho a v koncovce," litoval trenér Miroslav Holeňák.

Jeho i dorostence čeká ještě poslední zápas podzimní sezony ve čtvrtek 4. prosince U Nisy se Spartou Praha. „Holeňákovci" se tak po pěti zápasech na hřištích soupeřů v řadě (!) vracejí do Liberce.

Jihlava - Slovan Liberec 2:1 (1:1)

Ve vyrovnané hře se dostali do vedení domácí, když využili chybu na levé straně Liberce a po akci a centru skóroval Šimončič s pomocí tyče. Největší šanci Libereckých nevyužil Dudek, který netrefil prázdnou bránu a po pár minutách zraněný musel střídat. Slovanu se před poločasem podařilo srovnat stav. Knejzlíkův ostrý centr před branku si gólman Pokorný srazil do vlastní brány. Hosté ještě jednou měli skvělou příležitost, ale Doležal po uvolnění Micovčákem ztroskotal na vyběhnuvším brankáři. Rozhodnutí padlo v 77. minutě, kdy liberecký gólman Konečný vyrazil lob nad sebe a ten jej přeletěl. Mladý „Bobo" se sice stihl vrátit a míč zachytil na brankové čáře, jenže asistent byl nekompromisní a signalizoval gól. Hosté vyrovnat nestihli a domácí svoji šanci v závěru hlavou nedali.

Branky: 20. Šimončič, 77. vlastní 41. Knejzlík. Liberec: Konečný - Čuřík, Šustr, Pospíšil, Knejzlík - Doležal, Otta, Machuča, Krejčí - Micovčák, Dudek (33. Barac).

Házenkáři nezvládli zápas se Slavií

Přestože liberečtí házenkáři v úvodu zápasu s pražskou Slavii nadějně vedli, nakonec prohráli 27:29 a zůstávají ve druholigové tabulce předposlední.

Poslední letošní zápas bude zápasem pravdy, protože Liberec Handball zajíždí v sobotu 6. prosince na hřiště poslední Bělé pod Bezdězem. Liberec má tři body, Bělá jediný. Povinnost velí přivézt body.

Podzimní Synot liga: Lukáš Kaiser je třetím libereckým odchovancem v ligovém dresu

Narozeninový dárek, o kterém se mu ani nezdálo. V den svých 19. narozenin nastoupil Lukáš Kaiser na pravé straně zálohy fotbalového Slovanu Liberec v Příbrami. „Byl to určitě super dárek, jen škoda, že k tomu nebyly body," smutnil po zápase.

Kaiser je po Ondřeji Kolářovi a Lukáši Pokorném třetím odchovancem Slovanu Liberec v ligovém dresu v tomto podzimním ročníku. Hbitý záložník je sice jen 165 cm vysoký, ale je to hotová motorová myš. Zatím hrával v juniorce, kde v podzimních 19 zápasech vstřelil pět branek. „Ve čtvrtek 20. listopadu jsem šel prvně trénovat s áčkem, ale nenapadlo mě, že bych se dostal do základu. Počítal jsem na lavičku a maximálně na několikaminutové střídání. Že nastoupím v základu, to byl docela šok," říká „Kyfo" o svých začátcích. O místě v základní sestavě se dozvěděl den před zápasem. „Nacvičovali jsme na tréninku standardky a já při nich asistoval. Takže z toho vyplynulo, že bych se v Příbrami na trávník mohl dostat," dodává.

Lukáš dostal dres s číslem 22 (v juniorce nosí 18) a rady od trenérů: „Ať se nebojím, hraju bez nervů a ať si také něco dovolím a mám být fotbalově drzý. A jak to vypadalo v reálu? Moc jsme se k míči nedostal. Řekl bych, že nás Příbram zaskočila a nevím proč byla celkově lepší. také k tomu přispělo vyloučení Karišika hned na začátku druhého poločasu. Nejdřív to vypadalo, že mu rozhodčí nechce za to zaškobrtnutí o nohu útočníka dát ani kartu, ale za chvilku ji vytáhl a hned červenou.V deseti to vypadalo, že máme více ze hry, ale v zápase jsme prakticky na branku domácích nevystřelili," potvrdil nový muž v záloze, který odehrál 75 minut.

Na hřiště se dostal i další hráč juniorky Tomáš Egert, který vystřídal v 52. Hadaščoka a zařadil se na stopera místo vyloučeného Karišika.

Slovan prohrál 0:1 a drží tak předposlední místo. „V tabulce je závěr nahňácaný, takže dvakrát se vyhraje a hned to bude vypadat jinak," doplnil Kaiser, který bude nadále trénovat s áčkem a v úterý, středu a ve čtvrtek čeká ligisty tradiční hokej.