Skokan na lyžích liberecké Dukly Roman Koudelka se ani o tomto víkendu v norském Lillehammeru ještě nezapojí do kolotoče Světového poháru.

Čtyřiadvacetiletý reprezentant se po problémech s krční páteří zatím stále věnuje rehabilitaci a do olympijské sezony ještě nevstoupil.Koudelka je podle tiskové zprávy Svazu lyžařů České republiky v péči profesorů Jana Štulíka z motolské nemocnice a Pavla Koláře.

„Roman je v nejlepších rukách, pečují o něj světové kapacity. Chceme, aby měl na rehabilitaci klid a ničím se nestresoval," uvedl sportovní ředitel úseku skoku na lyžích Rostislav Jozífek.

Koudelkův návrat na můstky zatím není daný. „Naším vrcholem je až únorová olympiáda a následné mistrovství světa v letech na lyžích, které bude v březnu hostit Harrachov. Obě tyto akce jsou ještě poměrně daleko a nemá tedy smysl snažit se Romana nasadit do závodů za každou cenu. Až Romanovi lékaři povolí návrat k plnému tréninku, sám se rozhodne, kdy a kde nastoupí do prvního závodu," řekl šéf českého skoku na lyžích Jozífek.

Koudelkovy problémy začaly 12. října na soustředění v Planici, kdy se mu po obědě udělalo nevolno a dramaticky se mu zvýšil tep. Od té doby kvůli bolesti v krční páteři netrénoval.