„Po prvotní orientaci na cizince jsme se v posledních dnech snažili získat české hráče, ale ani tato snaha nevyšla a jednání nedopadla podle představ," přiznal manažer ústeckého celku SKV Miroslav Přikryl.

Odpadlík, který prohrál 15 ze 16 zápasů, se s nováčky nedohodl z různých důvodů. „Jednali jsme s hráči i manažery. Oslovili jsme Liberec, ptali se na hráče, kteří v Dukle nejsou vytížení a na palubovku se dostávají sporadicky. V kontaktu jsem byl i s představiteli Odolena Vody, Českých Budějovic, Karlových Varů a ČZU Praha. Sháněl jsem i v první lize, tam jsem zase narazil na neochotu hráčů. Volní byli ti zahraniční, ale jim jsme nehodlali splnit vysoké finanční požadavky."

Reálný zatím není ani návrat Jakuba Salona, jenž není po operaci fit.

V LIBERCI ZMĚNY NEPLÁNOVALI

Úplně podle představ se nevede ani mistrovskému Liberci, obhájce titulu je momentálně v extralize pátý. „Změny na poslední chvíli jsme neplánovali a ani nedělali," zaznělo z kanceláře libereckého manažera Pavla Šimoníčka.

Šanci v utkání v Českých Budějovicích dostal 18letý nahrávač a kapitán reprezentace kadetů Ondřej Piskáček. „Pracujeme s ním dlouhodobě, dařilo se mu už v úspěšné evropské kvalifikaci a i proti Jihostroji očekávání naplnil," vrátil se k porážce 1:3 liberecký trenér Michal Nekola.

ČEKÁ JE EVROPSKÝ POHÁR

Jeho svěřenci bojují na třech frontách – v extralize, Lize mistrů a Českém poháru. Už ve čtvrtek je ale čeká další evropská výzva – v Berlíně. „Každý, kdo volejbal sleduje, ví, že s Berlínem jsme měli nejhorší zápas ze všech, je to těžké, možná dostanou šanci i kluci, kteří tolik nehrají," uvedl smečař Aleš Správka, kapitán Dukly.

„Na hře v Budějovicích se podepsala změna balónů i cestování. Nedokážeme udržet stabilní výkonnost jako v minulé sezoně. Doufám, že naladíme formu na play off. V tabulce potřebujeme body, extraliga je pro nás nyní priorita," přiznal Nekola.

Nejvyšší soutěž chtějí důstojně dohrát i v Ústí nad Labem. „Věřím, že zápasy ve skupině o 9. a 12. místo budeme zvládat. Doufám, že vše zlomíme už v sobotu domácím zápasem s Brnem. Tým musí prodat poctivou přípravu a věci, které dokáže na tréninku. Pak se zvedne i psychicky," uvedl z ústeckého tábora Přikryl.

Psali jsme dříve: Liberec volejbalový šlágr nezvládl. Opět prohrálo i Ústí