Krajské finále ankety Nejúspěšnější sportovec roku 2014 se blíží. Za tři týdny se v Divadle F. X. Šaldy dozvíme, kdo je podle hlasování tím nejlepším sportovcem Libereckého kraje. Vy, jako naši čtenáři, můžete také hlasovat a hlasy na vystřiženém kuponu budou těmi poradními a hlavně můžete zvolit Hvězdu deníku. Stačí dopravit nebo poslat kupon na adresy příslušných okresních redakcí deníků.

DOSPĚLÍ JEDNOTLIVCI

SAMKOVÁ Eva (Dukla Liberec), snowboarding. Zlatá medaile ve snowboardcrossu na ZOH v Soči.

BANK Ondřej (Dukla Liberec), sjezdové lyžování. Účastník ZOH v Soči – 7. místo superkombinace, 5. místo obří slalom, 9. místo Super G.

BAUER Lukáš (Dukla Liberec), běh na lyžích. Účastník ZOH v Soči (5. místo na 15 km klasicky). Na SP v Kuusamu 1. místo na 10 km klasicky.

PANČOCHOVÁ Šárka (Dukla Liberec), snowboarding. Účastnice ZOH v Soči (5. místo ve slopestylu). Vítězka celkového hodnocení SP 2013/14 ve freestylových disciplínách.

LEDECKÁ Ester (Dukla Liberec), snowboarding. Účastnice ZOH v Soči (paralelní slalom 6. místo, obří slalom 7. místo). Vítězka závodu SP v Rogle. Konečné 2. místo
v celkovém hodnocení SP 
v paralelních disciplínách.

ŠRÁMEK Michal (SK Kanoistika Česká Lípa), kanoistika. Reprezentant, 5. místo na MS ve sprintu, 3. místo na MS ve sprintu týmů, 2. místo ve SP, 3. místo na MČR (klasický sjezd), 2. v celkovém pořadí ČP, 2. místo na MČR ve sprintu týmů.

BARNET Jiří (SK Metalpower Nový Bor), silový trojboj, benchpress. Mistr světa v benchpressu, vítěz Světového poháru, 2. na ME, 2. na mistrovství České a Slovenské republiky.

CHOCOVÁ Petra (PK Česká Lípa), plavání. Rekordmanka v prsařských disciplínách na 25 i 50 metrovém bazénu a reprezentantka ČR, 
v roce 2014 překonala již svůj jubilejní 80. český rekord 
v prsařských disciplínách.

NAVARA David (1. Novoborský ŠK), šachy. Mistr ČR v šachu 2014, mistr republiky v rapid šachu a v bleskovém šachu 2014.

SÜSSNEROVÁ Veronika (AC Česká Lípa), atletika. Mistryně ČR do 22 let v hodu diskem. V republikových tabulkách jí patří 2. místo. Startovala na mezistátním utkání v Ostravě a získala 6. místo.

MORAVEC Ondřej (SKP KORNSPITZ Jablonec), biatlon. 2., 3. a 8. místo v jednotlivcích a 2. místo v mix štafetě na ZOH v Soči, celkově ve SP 15. místo.

SOUKALOVÁ Gabriela (SKP KORNSPITZ Jablonec), biatlon. 2. a 4. místo 
v jednotlivcích, 2. místo mix štafeta, 4. místo štafeta žen na ZOH v Soči, ve SP na 1. místě (malý globus) – závod jednotlivců, 4. místo celkově.

SOUKUP Jaroslav (SKP KORNSPITZ Jablonec), biatlon. 3. místo v jednotlivcích a 2. místo mix štafeta na ZOH.

HAMÁČKOVÁ Barbora (TJ LIAZ Jablonec), atletika. Držitelka bronzové medaile z MČR žen do 22 let na dráze v běhu na 100 m překážek.

HEINL Michal (TJ ELEKTRO-PRAGA Jablonec), házená. Nejlepší střelec týmu, dlouhodobě obávaný střelec, klíčová opora ve II. lize.

KOUDELKA Roman (LSK Lomnice n. Pop.), skoky na lyžích. 16. a 19. místo na ZOH, 6. místo na MS v letech, 3x 1. a 2x 2.místo v závodech SP, 1. místo na MČR.

HOUSOVÁ Alena (TJ Sokol Jablonec n. J.), skiboby. 3x 1. místo a 2. místo na MS, vítězka Světového poháru.

KOŽÍŠEK Čestmír (LSK Lomnice n. P.), skoky na lyžích. 4. a 5. místo v závodech SP, 6. místo na MČR, 6. a 8 místo na Světové univerziádě.

VÁCLAVÍK Adam (KB Jilemnice), biatlon. 2. a 3. místo na ME juniorů, 1. místo ve štafetách na MS juniorů.

VOJÍK Tomáš (KB Jilemnice), biatlon. 2x 1. a 4. místo na MS juniorů, 1. místo ve štafetách na MS juniorů.

KOLEKTIVY DOSPĚLÍ

VK DUKLA LIBEREC, volejbal – muži.

FC SLOVAN LIBEREC, fotbal.

CRAZY GIRLS FBC Liberec, florbal ženy.

NOVOBORSKÝ ŠK NOVÝ BOR, šachy.

FBC BRZDY CZ ČESKÁ LÍPA, florbal.

AC ČESKÁ LÍPA, atletika, družstvo žen.

SKP KORNSPITZ JABLONEC, biatlon.

FK Baumit JABLONEC, fotbal.

TJ LIAZ JABLONEC, atletika žen.

TSC TURNOV, judo.

ŠK ZIKUDA TURNOV, šachy.

TJ ZIKUDA TURNOV, volejbal.

TRENÉR PROFESIONÁL

NEKOLA Michal (VK Dukla Liberec), volejbal.

RYBÁŘ Ondřej (SKP KORNSPITZ Jablonec), biatlon.

JANDOVÁ Dana (TJ LIAZ Jablonec), atletika.

PORTYK Tomáš (LSK Lomnice n. P.), skoky na lyžích, severská kombinace.

VACULÍK František (SKI klub Harrachov), skoky na lyžích, severská kombinace.

VOZÁK Jiří (HC Bílí Tygři Liberec), hokej.

TRENÉR AMATÉR

CHADRABOVÁ Adéla (Rytmic Česká Lípa), mažoretkový sport.

MIKULOVÁ Eva (TJ LIAZ Jablonec), atletika.

HRUBÝ Pavel (JUDOKLUB Jablonec), judo.

HLAVÁČ Pavel (TJ Sokol Jablonec n. J.), skiboby.

HOLATA Michal (TJ Sokol Semily), nohejbal.

BARTOŠOVÁ Lenka (Crazy Girls Liberec), florbal žen.

MLÁDEŽ JEDNOTLIVCI

CHLUMSKÁ Aneta (Sport Aerobic Liberec), aerobik. Juniorka – vicemistryně ČR 2014. 3. místo Slovak Aerobic Open 2014, vítězka 3. kola Poháru federací, v 1. a 4. kole 3. místo. Vítězka Hungarian Open 2014. Účast na MS 2014 v Mexiku v kategorii trojic.

ŠTIČKOVÁ Anna (Lokomotiva Liberec), orientační běh. 1. místo MČR ve sprintu, 1. místo MČR na krátké trati, 4. místo MČR na klasické trati, 2. místo MČR družstev, 3. místo ME dorostu na klasické trati, 1. místo ME dorostu štafety, 9. místo MS juniorů štafety.

FÜRST Matouš (Lokomotiva Liberec), orientační běh. 4. místo MČR ve sprintu, 1. místo MČR na klasické trati, 2. místo MČR družstev, 10. místo ME dorostu klasická trať (nejlepší závodník z ČR), 10. místo ME dorostu štafety.

ZACHA Pavel (Bílí Tygři Liberec), hokej. V dorosteneckém věku hráč extraligy dospělých. Člen stříbrného týmu ČR do 18 let z MS 2014 ve Finsku. Člen týmu ČR do 20 let na MS 2014/15 v Kanadě.

NĚMCOVÁ Štěpánka (Lokomotiva Liberec), šerm. 1. místo MČR žákyň, dovedla svoje družstvo ve složení Němcová, Havlíčková, Hromádková ke stříbru na MČR. Vítězka všech žákovských soutěžích v ČR.

KAMENÍKOVÁ Andrea (OK Jiskra Nový Bor), MTBO. 1. místo na juniorském MS v MTBO 2014 jako členka juniorské štafety ČR, 3. místo na Evropském poháru dorostu 2014 smíšené štafety, 1. místo na MČR krátká trať 2014, 1. místo na MČR klasická trať 2014, pro rok 2015 zařazena do repre juniorského výběru.

BENDA Jakub (SK Ralsko Bike Stráž pod Ralskem), freestyle BMX. 1. místo na MČR dirt jump (kategorie Pro), 1. místo na mistrovství Slovenska dirt jump (Pro), 3. místo na mistrovství Polska dirt jump (Pro), 4. místo na Trails contest Woodward Tahoe California, 2. místo Big Air contest Sportlife Brno, 3. místo Bring back dirt city edition Piešťany, 2. místo dirt jump contest Shibak, 1. místo na Dirt jump contest Praha Štvanice.

FILIPI

Viktorie (SK Kanoistika Česká Lípa), kanoistika. 3. místo na C1 slalom MČR žáků, 2. místo na C1 sprint na MČR žáků, 3. místo na C1 ve sjezdu na MČR žáků, 3. místo na K1 ve sjezdu na MČR žáků, ČP žáků – slalom C1 dvakrát druhá a dvakrát třetí, ČP žáků Sprint C1- jednou druhá, Ve Sprembergu první na K1 i C1 (mezinárodní závod v Německu, v Lešně 3. na K1 a 2. na C1.

LIŠKA Jiří

(1. Novoborský ŠK), šachy. Mládežnický mistr republiky v klasickém šachu 2014, reprezentoval na MS mládeže.

SEIFERT Lukáš (SK Metalpower Nový Bor), silový trojboj. Mistr světa v silovém trojboji, Mistr české a slovenské republiky v benchpressu, stříbrný na ME,

stříbrný z mistrovství Slovenské a České republiky v silovém trojboji.

VOKÁLOVÁ Tereza (TJ LIAZ Jablonec), atletika. Čtvrtá v běhu na 400 m překážek na Letních OH mládeže 
v Číně, rekordmanka ČR v běhu na 60 m překážek v hale, trojnásobná přebornice ČR a držitelka čtyř stříbrných medailí v překážkových bězích.

CERMANOVÁ Lada (TJ LIAZ Jablonec), atletika. Na Letních OH mládeže v Číně 8. místo ve vrhu koulí, dvojnásobná přebornice ČR ve vrhu koulí z MČR dorostu v hale i na dráze.

BÁRTA Dan (TJ LIAZ Jablonec), atletika. Dorostenecký přeborník ČR ve skoku o tyči v hale, držitel stříbrné medaile ve skoku o tyči na dráze z MČR.

MONZAR Daniel (AC Jablonec), atletika. Stříbrný v halovém sedmiboji na MČR, vytvořil český rekord na 400 m překážek, účastník evropské olympiády.

POLÁKOVÁ Kateřina (JUDOKLUB Jablonec), judo. První na MR dorostu, 11x první na mezinárodních turnajích, 7x druhá a 15x třetí. Na turnajích v ČR 14x umístění do třetího místa.

PORTYK Tomáš (LSK Lomnice n. Pop.), severská kombinace. 25. místo na OH, 5. místo MSJ, 3x 1. místo na MČR.

KUČERA Jan (TJ Spartak Rokytnice), alpské disciplíny. 9. místo na MS mladších juniorů (slalom), 1. místo na MČR juniorů (slalom).

EGRT Josef (AC SYNER Turnov), atletika, vrhy. 2. místo na mezinárodním čtyřutkání v hodu kladivem, 2x 1. místo a 2.místo na MČR dorostenců, 1. místo na halovém MČR.

JANATOVÁ Kateřina (ČKS SKI Jilemnice), běh na lyžích. 11. a 13. místo na ME dorostu, 1. a 3x 2. místo na MČR, 2x 2. místo v ČP, celková vítězka ČP.

ŠABLATURA Petr (TJ Jiskra Harrachov), severská kombinace a skoky. 1. místo na MČR (SL), 1. místo na MČR (SK), 4. místo v Oberstdorfu (SK).

MLÁDEŽ KOLEKTIVY

HC BÍLÍ TYGŘI LIBEREC, hokej, starší dorost.

SPORT AEROBIC LIBEREC, juniorské trio.

SPORT AEROBIC LIBEREC, starší žákyně.

SSK MANUŠICE, sportovní střelba.

TJ JISKRA NOVÝ BOR, atletický oddíl.

NOVOBORSKÉ MAŽORETKY (14 – 18 let).

TEAM KABU JABLONEC, asijské bojové umění.

TJ BIŽUTERIE, basketbal – dorostenky.

TJ LIAZ JABLONEC, atletika – dorostenky.

LSK LOMNICE N. P., skoky na lyžích – dorostenci.

ČKS SKI JILEMNICE, běh na lyžích – kategorie dorostu.

TJ SOKOL SEMILY, nohejbal dorostu.

HANDICAPOVANÍ

SUCHÁNEK Jiří (SKST Liberec), stolní tenis.

HURTOVÁ Petra (handbike).

KMOCHOVÁ Tereza (TJ Jiskra Harrachov), alpské lyžování.

HVĚZDA DENÍKU

BERNÁTOVÁ Kristýna (Sport Aerobic Liberec), aerobik.

CHOCOVÁ Petra (PK Česká Lípa), plavání.

HASÍK Ludvík (Judoklub Jablonec), judo.

JANATOVÁ Kateřina (CKS SKI Jilemnice), běh na lyžích.