Liberec Handball - HC Zlín 26:31 (13:15)
Od začátku utkání domácí tahali za kratší konec, nepovedl se jim úvod (2:6). Liberečtí v úvodu nepokryli soupeřova pivota a v útoku neproměňovali vyložené šance. Po time-outu se jejich hra v obraně zlepšila, více se zaměřili na obranu na brankovišti a postupně stahovali náskok (13:14). Liberečtí celý poločas dopláceli na nepřesnou střelbu a vysoký počet technických chyb při zakládání útoku, čímž usnadnili soupeři střílet laciné branky z rychlých protiútoků.

Druhý poločas se nesl ve stejném duchu jako první, navíc domácí svou nedisciplínou v postupném útoku, nedohráváním herních situací do výhodných pozic ke střelbě snadno dovolili soupeři odskočit na rozdíl sedmi branek, který Zlín v poklidu do konce zápasu pohlídal.

V průměrném utkání domácí nepotěšili své fanoušky, kteří je po celou dobu utkání povzbuzovali. Příležitost k reparátu budou mít v domácím prostředí v sobotu 4. března, kdy hostí vedoucí tým HBC Strakonice.

Sestava a branky: Soukup, Fiala – Eliáš 5, Vrba 1, Šefl 4, Kožár 1, Burda 7, Lepieš 3, Kulík, Ploch 2, Hošic 2, Baštinec 1, Jakl.

"Výsledek a kvalita hry je bohužel obrazem naší zimní slabé přípravy z důvodu neúčasti hráčů na trénincích. Soupeře ze Zlína jsme ani nedonutili k maximálnímu výkonu, vlastní nedisciplínou v postupném útoku a špatnou střelbou jsme mu výhru věnovali. Hráči si musí uvědomit, že pro záchranu v soutěži je nutné tvrdě pracovat na trénincích a dodržovat herní disciplínu při utkáních," potvrdil trenér Jindřich Jakl.