Ve 20. kole druhé házenkářské ligy si Liberec Handball poradil se Žatcem, který přijel do Liberce pouze v sedmi hráčích. Výhra byla povinností, která ale Libereckým zatím klid nesestupových vod nezajistila.

Jak je v letní části soutěže „dobrým" žateckým zvykem, na zápas se dostavil bez jediného hráče na střídačce. Navzdory personální krizi však dokázali tihle bojovníci v několika posledních zápasech své soupeře slušně trápit a dokonce vytěžit několik překvapivých bodů. Proto domácí předem věděli, že nesmí nic podcenit a bylo třeba vletět na Žatec s plnou polní hned od začátku.

To se jim tentokrát podařilo a stav až 6:1 dával jasně najevo, že o bodovém rozdělení se nebude vést dlouhá diskuze. Hlavní rozdíl byl v obou útocích, kdy Žatečtí si nevěděli rady především se střelcem Burdou, který dokázal snadno projít jejich obranou. Navíc Liberci fungoval rychlý přechod, ve kterém se tentokrát našel Jakub Vrba, který, někdy až artisticky, dovedl precizně zakončovat. Naproti tomu hostům zřetelně chyběli ostrostřelci na spojkách, kteří by více zkomplikovali obranné snahy domácích. Ačkoli bojovnost Žateckých byla velká, jejich útok vypadal pracně a udřeně.

Začátek druhé půlky vypadal, že by se mělo pokračovat 
v podobném duchu, ale od 10. minuty se hra domácích přizpůsobila soupeřově a házená ztratila svou krásu. Asi patnáct dalších minut mohlo oko diváka sledovat jen nepohledné, upracované a dlouhé útoky s množstvím technických chyb a někdy až komických prvků v podání obou mužstev. Některé minuty přinesly také zajiskření, způsobené zřejmě nervozitou z vlastních výkonů. Žádná větší potyčka se však nekonala a výsledkem tak bylo pouze několik dvouminutových trestů a sedmimetrových hodů. Trenéři na obou stranách se střídali 
v kouskování hry time-outy a zápas tak pomalu plynul ke svému konci. V závěru se ještě domácí na chvíli vrátili k své hře ze začátku a mírně tak navýšili své vedení.

Sestava Liberce (branky): Kotek – Burda (12), Baštinec (2), Svoboda (2), Eliáš (4), Ploch (1), Kamaryt (3), J. Vrba (6), Bartoš (1), Šefl (1).
Příští zápas hrají Liberečtí v neděli 4. května na Slavií.