„Naším cílem je postoupit do základní skupiny, ovšem nečeká nás nic lehkého," ví trenér Dukly Michal Nekola. Pokud se jeho tým dokáže probít přes kvalifikaci, ve skupině ho čeká Berlín, Civitanova a Rzeszów.

První duel rozehrají Severočeši ve středu od 18.30 ve Skandinávii, odveta pod Ještědem se odehraje už tuto neděli (18.00). Do padesátitisícového městečka na severozápadním pobřeží Finska vyrazil český mistr
v ne příliš dobrém rozpoložení. O víkendu totiž podlehl doma Odoleně Vodě 0:3 a to byla už třetí porážka z šesti extraligových zápasů.

Bez Kriška s Veselým

„Viděl jsem obě utkání
z druhého předkola s běloruským Strojitělem Minsk a musím říct, že hráli velice agresivně. Nečeká nás vůbec nic lehkého. My se musíme hlavně srovnat s naší hrou, musíme se zlepšit, jinak nebudeme mít šanci," má jasno trenér Nekola, který na začátku sezony stále postrádá klíčové opory Kriška s Veselým. „Zatím začínají pomalu trénovat kontrolované výskoky a nevypadá to, že by mohli v nejbližší době naskočit," konstatoval.

„Půjdeme do toho jako do každého zápasu. Chceme vyhrát a podle toho musíme hrát. Musíme se pobavit, co nefunguje a co zlepšit," přidal smečař Jan Galabov.

Po změně herního systému a zúžení počtu účastníků zůstane v hlavním turnaji 20 týmů v pěti skupinách. Do soutěže se přihlásilo 36 družstev z 25 zemí. Na základě nových národních koeficientů bylo nasazeno 12 celků a zbývajících osm účastníků vzejde z kvalifikace. Její třetí kolo bude probíhat až do poloviny listopadu.

TAKÉ ČTĚTE: Volejbalistkám Prostějova se vzdálil postup do Ligy mistryň