TJ Sokol PP Hradec Králové 2 Lunatour.cz – SKST Borová-Liberec 3:4

Do nové extraligové sezony vstupoval SKST Liberec vedle Jakuba Seiberta i s uzdraveným Radkem Košťálem, ale už bez Jana Valenty, který hraje za El Niňo Praha. Třetím hráčem týmu se stal David Marek, který se do extraligy vrátil po 18 letech. Prvním soupeřem byl TJ Sokol PP Hradec Králové, který byl v domácím prostředí favoritem. Před sezonou se navíc ještě posílil o Marka Kláska, který se vrátil z Německa.

Před slušnou diváckou kulisou začal lépe Sokol.Klásek přehrál Košťála 3:0 a Crha Seiberta rovněž bez ztráty setu. Marek si poradil s Lebedou ml. 3:0 a snížil. V dalším důležitém utkání přehrál 3:1 Crha Košťála a „dorazit“ Liberec tak měl favorizovaný Klásek právě s Davidem Markem. A při vedení domácího borce 2:0 na sety vše nasvědčovalo tomu, že si domácí opravdu odnesou celkem pohodlnou výhru 4:1. Vše ale bylo jinak.

SKST Liberec a David MarekZdroj: Deník / Cihlář Miloslav

Bojovný výkon liberecké posily vyústil ve výhru 12:10 v pátém setu a změnil osud utkání. Jakub Seibert následně přidal po výhře 3:1 nad Lebedou ml. třetí bod Liberce a bylo srovnáno.

Jelikož se od letošní sezony za stavu 3:3 hraje o plusový bod čtyřhra i v základní části, nasadily oba týmy své dvojice. Domácí vyrukovali s duem Klásek-Crha, Liberec s párem Seibert-Marek. Spojení úřadujícího vicemistra republiky ve čtyřhře (Seibert) s bývalým kadetským mistrem Evropy v mixu (Marek) se ukázalo jako správná volba. Oba dokázali, že debl hrát umí a po těsném boji, kdy odvrátili v pátém setu mečbol, zvítězili 12:10! Liberec si tak z Hradce odváží cennou výhru 4:3!

„Na extraligu jsem se těšil. V posledních dnech se mi zdálo, že mám formu, tak jsem rád, že jsem to potvrdil a klukům pomohl,“ dodal po utkání šťastný hrdina David Marek.

Další zápas Liberec hraje doma 1. září s DTJ Hradec Králové. 8. září na KT Praha a 22. září v Liberci s pražskou Elizzou.

Marek KLÁSEK – Radek KOŠŤÁL 3:0 (10,9,4), Jakub CRHA – Jakub SEIBERT 3:0 (9,6,7), Michal LEBEDA ml. – David MAREK 0:3 (-5,-9,-7), Jakub CRHA – Radek KOŠŤÁL 3:1 (8,9,-8,4), Marek KLÁSEK – David MAREK 2:3 (4,9,-10,-7,-10), Michal LEBEDA ml. – Jakub SEIBERT 1:3 (9,-4,-2,-4), Jakub CRHA, Marek KLÁSEK – Jakub SEIBERT, David MAREK 2:3 (-6,-7,9,8,-10).