Turnaje se účastnilo celkem 21 výběrů z Německa a jeden z Lucemburska. Každý tým odehrál pět utkání, kdy mu byl první soupeř náhodně nalosován. Další cestu jednotlivým týmům určily výsledky z ostatních utkání, která se hrála 20 minut čistého času. Turnaj, který každá spolková země brala velmi prestižně, sloužil především k sestavení nového národního týmu Německa.

Výsledky zápasů Saska: Bavorsko 3:0, Berlín 1:3, Württembersko 2:6, Sasko-Anhaltsko 3:3, Šlesvicko-Holštýnsko 8:6. Oba Liberečtí vstřelili po pěti brankách a podíleli se tak na většině zásahů týmu a právem byli také vybráni pořadateli turnaje do týmu hvězd, který byl sestaven z cizinců. V tom se Benek s Němcem objevili mezi zástupci z Ghany, Chorvatska, Turecka, Černé Hory a Polska.

„Turnaj měl velmi vysokou úroveň, a to jak pořadatelskou, tak hráčskou. Každý tým měl ve svých řadách velmi šikovné futsalisty. Především hráči s tureckými kořeny jsou velmi kreativní a oplývají velkou rychlostí s míčem. Němci tomu dávají zarputilost a sílu. Během čtyř dní jsem měl možnosti vidět více jak 200 futsalistů a jsem přesvědčen, že Německo bude během pár let na vzestupu i v tomto sportu. Co se týká našich výsledků, tak to bylo asi maximum, co mohl výběr Saska předvést," bilancoval Benek, jinak hráč týmu Zlej Se(n). „V prvním utkání proti Bavorsku jsme byli absolutními outsidery. Paradoxně jsme zvítězili díky výbornému výkonu našeho brankáře 3:0. Mně se povedl vstup do turnaje náramně, kdy jsem si připsal hned dvě branky. Zato v zápase s Berlínem to bylo frustrující. Skvělý Berlín nám dá se říct nepůjčil 20 minut míč a až na pár brejků a vstřelený gól, který dal náš brankář po signálu z rohu, jsme neměli absolutně šanci. Proti výběru Württemberska jsme prospali začátek a udělali spoustu individuálních chyb. Za stavu 2:3 jsme zkusili power-play, ale soupeř nás potrestal dalšími třemi zásahy. Ve čtvrtém zápase v saském derby jsme byli celý zápas lepším týmem a dokonce jsme vedli už 3:0, ale ani to nestačilo. Po chybách v obraně jsme nakonec byli rádi za remízu 3:3. V posledním zápase jsme si spravili chuť proti loňskému finalistovi. Šlesvicko-Holštýnsko nad námi vedlo už 5:1, ale nakonec jsme zápas po zásluze otočili na 8:6, což bylo před plnou halou velkým zážitkem a také důkazem, že ve futsale je možné během pár sekund opravdu vše," vrátil se Beny k zápasům, v nichž podával solidní výkony.

„Osobně jsem byl se svým výkonem až na pár drobností spokojen a beru to jako velkou zkušenost. Věřím, že si na mě trenér vzpomene i příští rok a spolu s Pepou Němcem budeme moci být součástí této ojedinělé události i v roce nadcházejícím."

Benek s Němcem v barvách Hohenstein-Ernstthal pojedou o víkendu do Berlína na dvojutkání proti Lírii a Arsenalu Berlín. „Hohenstein posune do dalších bojů play-off jediné vítězství a tam se objeví i loňský absolutní mistr Německa AFI Stuttgart," doplnil Benek informace.