Andrea je v Cannes s přítelem Ondrou, takže si oba nyní užívají svého rodného Liberce, aby 20. srpna zahájila přípravu na nový ročník. Cannet Rocheville je druhým týmem ve městě Cannes, tím podstatně větším a neomezeným vládcem francouzské ligy je Cannes. „To je pravidelný vítěz ligy a francouzského poháru, stálý účastník Ligy mistrů. Můj klub ve vyšších soutěžích hraje teprve třetím rokem. Nejprve vyhrál II. ligu, loni se umístil šestý a letos čtvrtý. Proto také budeme hrát evropský pohár, obdobu fotbalového Poháru UEFA,“ uvedla Sieglová, s níž v týmu působí i další česká hráčka Michaela Doležalová ze Slavie Praha.

Jak dlouho hrajete ve Francii?

Tři roky jsem hrála za Cannes, pak byla rok v La Rochette a loni se vrátila do Cannes, ale do Cannet Rocheville. Celkem pět let. A mám před sebou ještě sezonu 2007/8.

Skončila jste s novým klubem čtvrtá. A další soutěže?

Hráli jsme domácí pohár, postoupily jsme do 2. kola, ale tam vypadly s týmem La Rochette. Čtvrté místo v lize je hodnoceno jako velmi dobré, protože jsme měly špatný začátek a po šestém kole se měnili trenéři. A ze 4. místo máme právo hrát Evropský pohár.

Loni jste se vrátila po čase do reprezentace.

Sešla se nás taková garda, která si řekla, že do toho znovu půjdeme a zkusíme postoupit z kvalifikace. Byla v tom nová šťáva, kterou dodala trenérka Táňa Krempaská. Chtěly jsme postoupit na Evropu a pak že se uvidí. Cíl jsme splnily, ale já jsem po dohodě s Táňou skončila. Byly v tom zdravotní problémy, navíc je sezona dlouhá a navíc je pro mě dost náročné se v létě dva a půl měsíce připravovat ještě s reprezentací. Navíc mi je jedenatřicet a chtěla bych dva roky klubově hrát. Je třeba síly pošetřit a v nároďáku jsem úlevy nechtěla. To byl ten důvod.
Přibližte nám francouzskou ligu.
Soutěž hraje jedenáct družstev, ale údajně by se měla rozšířit na třináct. V základní části se hraje každý s každým dvacet zápasů, začíná se začátkem října a končí začátkem května. Letos byla jiný model play-off, do kterého šly první čtyři celky a pro ostatní liga skončila. My jsme hrály semifinále hned proti favorizovanému Cannes, a přestože jsme prohrály 0:3, sety byly vyrovnané. Nezklamaly jsme a o 3. místo jsme hráli s Albi. Doma jsme vyhrály, ale pak u nich prohrály, stejně jako v dalším utkání doma. Je pravda, že člověk byl trochu zklamaný, že jsme na bronz nedosáhly, ale sezona jako taková byla dobrá.

Táhne v Cannes volejbal diváky do hal?

Na nás chodilo kolem pěti set diváků, a protože máme menší halu, tak ta byla stále plná. Něco jiného je druhý tým Cannes, jenž je opravdu ve Francii nejlepší. Ten má postavenou novou halu, zejména pro Champion League.

Jak je o vás v Cannes postaráno?

Pro zahraniční hráčky mají hotelovou rezidenci, kde bydlíme. Spolu s námi jsou v rezidenci Bulharka, Kanaďanka a my dvě Češky.

Nyní odpočíváte doma.

Jsme tady na měsíční dovolené, takže navštěvujeme rodiny, babičky a užíváme si rodinného života. Příprava nám začne 20. srpna, soustředění je ve Francii, možná dokonce budeme přímo v Cannes. To podle toho, kolik se sežene financí.