„Policisté nás požádali o jeho vytažení. Kromě profesionálů z Liberce dorazili na místo i místní dobrovolní hasiči a jednotka z Chrastavy," informovala mluvčí krajských hasičů Zdenka Štrauchová.

Celý zásah probíhal pod vedením policistům. Hasiči nejprve udělali průzkum okolí a poté, co policie vše zadokumentovala, tělo ženy vytáhli na břeh.
„Lékař pouze konstatoval smrt. Dle prvotního ohledání neshledal na těle ženy žádné stopy násilí, které by nasvědčovaly tomu, že je způsobila jiná osoba," uvedla mluvčí liberecké policie Vladimíra Šrýtrová.

Žena měla u sebe doklady, policisté tak hned věděli, o koho se jedná. Šlo o čtyřiačtyřicetiletou ženu pocházející z Hrádecka.

Kdy a za jakých okolností zemřela, je předmětem dalšího vyšetřování. „V případu jsme nařídili provedení soudní pitvy. Ta proběhne v následujících dnech," upřesnila policejní mluvčí.

Tragické události se ihned ujali liberečtí kriminalisté. V současné chvíli tak pracují se dvěma různými verzemi. Buď se jednalo o sebevraždu a nebo úmrtí v důsledku nešťastné náhody.