K nehodě neprodleně po oznámení události na tísňové lince 112, vyjeli profesionální hasiči s drážními kolegy, záchranáři a policisté.

Nehoda si vyžádala po dobu zásahu složek Integrovaného záchranného systému, celkovou uzavírku silnice. Z Liberce na Frýdlant a opačně se tak tvořily dlouhé kolony. Hlídky policistů proto odkláněly řidiče přes okolí.

„Při našem příjezdu byli cestující mimo havarovaná auta. U obou vozidel jsme provedli protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny jsme zasypali sorbčními látkami," informovala mluvčí krajských hasičů Zdenka Štrauchová.

Cestující z automobilů ale měli štěstí, zranění, která utrpěli, jsou podle mluvčí záchranné služby Lenky Markovičové, lehčího charakteru.
„O nic vážného se nejednalo. Muž se třináctiletým dítětem utrpěli povrchní poranění hrudníku a žena povrchní poranění ruky. Převezli jsme je na traumatologické oddělení do liberecké nemocnice," přiblížila jejich zdravotní stav.

Podle informací policie zavinila dopravní nehodu zraněná žena. „Pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze silnice, přecenila své schopnosti a vlastnosti vozidla a při nájezdu do pravotočivé zatáčky s automobilem dostala smyk, po kterém se srazila s protijedoucím Fordem Mondeo," popsala průběh dopolední srážky mluvčí policie Jana Světlá.

Zasahující policisté podrobili jak řidičku, tak i řidiče z Mondea orientační dechové zkoušce na alkohol. Jejich výsledky byly negativní.

„Hmotná škoda, která při střetu obou vozidel vznikla, je odhadnuta na částku sto devadesát tisíc korun," dodala Světlá.