Nehoda se stal v úterý před 18:00 v Novoměstské ulici. Řidič zůstal po nárazu do stromu zaklíněný a z auta ho museli vyprostit hasiči. Příčinu nehody policie podle Suchánkové vyšetřují, vyloučit se nedá ani technická závada na autě. "Pro účely vyšetřování zajistili policisté i havarovaný vůz, který bude podroben znaleckému zkoumání," dodala mluvčí.

Jak se později ukázalo, mrtvého muže hledala policie. Byl totiž v databázi pohřešovaných osob.

Úzké kočárové aleje stavěné už od baroka jsou pro Frýdlantsko typické, jsou významným krajinným prvkem. Stromořadí mezi Raspenavou a Krásným Lesem se řadí mezi nejznámější. Podle starostů je ale silnice patřící Libereckému kraji nebezpečná. "Za posledních 20 let tam minimálně dva lidé zemřeli a stalo se několik vážných dopravních nehod," řekl nedávno ČTK starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Za rizikový považuje průjezd úzkou silnicí třetí třídy i starosta Raspenavy Pavel Lžičař. "Nevejdou se tam ani dvě osobní auta," řekl. Alej je i ve špatném technickém stavu. Stromy omezuje asfalt, který končí až těsně u kmenů, poškozují je projíždějící auta a vadí jim i solení silnic v zimě. "Už nyní je z původní aleje asi třetina stromů pryč," řekl Lžičař.

Liberecký kraj nyní chystá přeshraniční projekt na obnovu a rozšíření asi 20 kilometrů silnic na Frýdlantsku za 270 milionů korun, včetně silnice v Novoměstské ulici. V plánech je i pokácení asi 900 stromů, někde zmizí celé aleje. Kritici se obávají toho, že Frýdlantsko kvůli kácení přijde o významný krajinný prvek. Kraj se s oponenty dohodl na vytvoření speciální komise. Cílem je nahradit stromy v co největší míře. Pokud to půjde, budou se nové stromy sázet v blízkosti opravovaných silnic, jinak se budou hledat jiná místa.