První se stala v pondělí před sedmou hodinou ranní. Na silnici R35 ve směru z Chrastavy do Liberce se v blízkosti sjezdu ke Globusu srazilo osobní auto se skútrem.

„Řidička automobilu Ford Galaxy nedodržela bezpečnou vzdálenost za před ní jedoucí motorkou a narazila do ní. Skútr následně spadl na silnici a jeho řidič se zranil," informovala mluvčí liberecké policie Vladimíra Šrýtrová.

Měl ale štěstí, jeho zranění nebyla vážná. „Se zhmožděninami jsme ho sanitkou převezli na traumatologické oddělení do liberecké nemocnice," upřesnila mluvčí záchranné služby Lenka Markovičová.

Policisté podrobili jak řidičku auta, tak motorkáře cizí národnosti orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Její výsledky byly v obou případech negativní. Při nehodě vznikla na skútru škoda za osm tisíc korun.

Škoda Fabia nedala přednost motorce

Druhá nehoda se odehrála včera dopoledne v Londýnské ulici v Liberci. V blízkosti restaurace U Námořníka srazil dvacet minut před desátou hodinou osobní automobil muže na motorce značky BMW 650. Viníkem kolize je právě řidič auta.

„Nehoda se stala na křižovatce ulic Dožínková a Londýnská. Řidič automobilu Škoda Fabia jel vedlejší silnicí v Dožínkové ulici, když při vjezdu na hlavní silnici v Londýnské ulici nedal přednost po ní jedoucí motorce a srazil ji," popsala dopravní nehodu Šrýtrová.

Při nehodě se zranil řidič motorky. Záchranáři ho proto sanitkou převezli do nedaleké nemocnice. „Muž utrpěl zhmožděniny lokte, se kterými jsme ho předali na traumatologické oddělení," doplnila Markovičová.

I v tomto případě nefiguroval alkohol. Policisté totiž oba řidiče podrobili dechovým zkouškám, které požití alkoholického nápoje před jízdou nepotvrdily.