TRAGICKÝ VÍKEND V LIBERCI

„Než ale čtyřkolka, která měla zapnuté světelné i signalizační zařízení, stačila k pacientovi dojet, vyjel z místa zúžení sjezdovky padesátiletý lyžař, který narazil do přední části čtyřkolky," řekla Suchánková.

NEŠŤASTNÁ NEHODA

Muž po nárazu se záchranáři komunikoval. Ti ho ihned převezli na stanoviště horské služby na Ještědu. Následně ale upadal do bezvědomí a lékař horské služby musel začít s resuscitací. „Naše posádky si resuscitovaného převzaly a v oživování pokračovaly i při převozu na traumacentrum liberecké nemocnice, kam byl dopraven již v kritickém stavu," doplnil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Michael Georgiev. Muž krátce po převozu do nemocnice zemřel.

Případ převzali liberečtí kriminalisté, kteří budou nyní zjišťovat okolnosti neštěstí a míru zavinění jednotlivých účastníků. „Pro zjištění přesné příčiny smrti bude u zemřelého muže nařízena soudní pitva," doplnila Suchánková. Policie přivítá informace od lidí, kteří srážku viděli. Poskytnout je mohou na lince 158. Srážka na Ještědu ale nebyla jedinou tragickou srážkou o víkendu. Deník bude o případu dále informovat.

VLAK SE SRAZIL S AUTEM

Srážka vlaku s osobním autem.Zdroj: ČTK/David Modrý

Kromě lyžaře a záchranářů na čtyřkolce na Ještědu, se mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou srazil vlak s osobním vozem. Srážka zastavila v neděli dopoledne na tři hodiny provoz na železniční trati mezi dvěma městy. Nehoda se stala na železničním přejezdu v liberecké Doubské ulici.

O události se dožtete zde: Při nehodě vlaku a auta se v Liberci zranilo dítě

„Řidič osobního vozu vjel zřejmě na železniční přejezd i přesto, že byla v provozu světelná i zvuková signalizace," řekla mluvčí policie Vlasta Suchánková. To, že signalizace na přejezdu bez závor fungovala, potvrdila i Drážní inspekce, která orazila na místo nehody a vyčíslila škodu na 150 tisíc korun. Řidič nebyl podle policie vážně zraněn.

„Nicméně vystříhávali spolujezdce, nezletilou osobu. Ta byla převezena do Krajské nemocnice v Liberci," doplnila Suchánková. Provoz na trati byl tři hodiny zastaven.