Více než dvě a půl promile alkoholu měla v dechu třicetiletá žena, která ve středu havarovala se svým vozem na silnici mezi Žandovem a Starým Šachovem.

Podle informací Deníku se měla řidička krátce po nehodě svěřit svědkům, kteří se jí snažili pomoci, že chtěla nárazem do stromu ukončit svůj život. To se jí však nepovedlo a nyní se bude muset zodpovídat u soudu.

Nehoda se stala krátce po středečním poledni. „V levotočivé zatáčce nezvládla řidička řízení a vyjela s vozidlem Ford Focus z vozovky, přičemž narazila do dvou mohutných stromů," uvedl Martin Markl z dopravní policie v České Lípě.

Mladá žena byla s lehkým zraněním převezena do nemocnice. Ještě před převozem však šokovala při dechové zkoušce. „U řidičky byla provedena dechová zkouška, která ukázala 2,6 promile alkoholu v krvi," dodal Markl.

Řidička je podle něj podezřelá z ohrožení pod vlivem návykových látek. „Při nejhorším řidičce hrozí odnětí svobody. Při vyšetřování bude záležet na rozhodnutí soudu a dalších okolnostech," řekl Martin Markl.