V pondělí časně ráno, o půl šesté, zřejmě cestou do práce, nabourala pětačtyřicetiletá řidička s vozem Citroen do protijedoucího autobusu. Je těžce zraněná.
„Utrpěla středně těžké poranění nohy. V autobuse bylo pět lidí lehce zraněno," popsala krajská mluvčí záchranné služby Lenka Moravcová.

Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze Semil a dobrovolná jednotka z Lomnice nad Popelkou. „V osobním automobilu byla zaklíněná vážně zraněná řidička, hasiči na její vyproštění použili hydraulické nástroje," sdělila Zdenka Štrauchová, mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje.

Nehoda se stala na silnici 289 kolem 5:30 mezi Semily a Košťálovem. "Z dosavadního vyšetřování vyplynulo, že k nehodě došlo poté, co řidička osobního vozidla jedoucí ve směru od Hradce Králové na Semily náhle vyjela ze svého jízdního pruhu do protisměru," uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková. "Proč citroen vyjel do protisměrného pruhu, zatím nevíme. Nehoda se stala na rozbředlém sněhu," dodala.

Jelikož byl autobus namáčknutý na svodidlech, nebylo možné otevřít dveře. Hasiči museli rozbít boční okno a za pomoci nastavovacího žebříku evakuovali lidi z autobusu ven.

„Vzhledem k tomu, že je autobus zcela nepojízdný, bude se hmotná škoda na zúčastněných vozidlech pohybovat řádově ve statisících korun," doplnila policejní mluvčí Ivana Baláková.

Na místo musela být vyslána vyprošťovací a odtahová technika, která zajistila odtah autobusu. Po tu dobu byla silnice zcela uzavřena.