Přes lokalitu roubenek lemujících cestu Záborčím na Malá Skále navedla z Frýdštejna v neděli po poledni řidiče autobusu vezoucího chomutovské florbalisty na zápas navigace. Za zatáčkou se vyhýbal zaparkovanému autu, sjel z vozovky a skončil v hluboké hlíně nezpevněné krajnice. Stačilo málo a šel by na bok dolů ze stráně. Na pět hodin nehoda uzavřela lokalitu.

„Nikdo z pasažérů nepotřeboval od naší posádky, která vyjela na místo ošetřit,“ uvedl mluvčí krajské záchranky Michael Georgiev. S pořádným šokem ale skončil řidič. „Přiznal, že poslouchal hlavně navigaci, protože to tady nezná,“ vysvětlil Ladislav Žák, velitel zásahu hasičů.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Turnova a jejich dobrovolní kolegové z Železného Brodu. Přijeli zdravotníci se sanitkou a pochopitelně i policie. Z Jablonce nad Nisou vyslali hasiči pro pasažéry svůj evakuační autobus. „Pětadvacet florbalistů jsme i se zavazadly dopravili do Turnova, kde hráli odpolední zápas,“ doplnil Ladislav Žák.
Nakloněný autobus hasiči ocelovými lany zajistili proti pádu ze stráně a na sloup elektrického vedení. „Odtah a vyproštění si soukromý dopravce zajistil vlastními silami,“ dodala policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Na vině nehody je tedy sklouznutí autobusu mimo úzkou silnici, ale nepřímo to souvisí s navigací, která se řidiče zavedla. Za „důvěru v elektronickou krabičku“ zaplatil 500 korun pokuty.

Ani takový šok nerozhodil koncentraci hráčů chomutovského A týmu, kteří v tabulce po základní části aktuálně stojí na třetí příčce s jednobodovou ztrátou na druhý Turnov. O to více je hnala touha po výhře, právě los jim určil Turnov za semifinálového partnera. Na odpolední intermezzo v zatáčkách zapomněli a s turnovským protivníkem si na jeho vlastním hřišti v play off poradili.