„Jednalo se o středně těžké poranění hrudníku a ," sdělila Deníku mluvčí záchranářů Lenka Moravcová.

Vina autobusáka?

Nehoda se podle informací policie stala krátce před půl osmou hodinou ranní. Řidič Fiatu Ducato jel po silnici třetí třídy od Osečné směrem do Hamru na Jezeře, když se rozhodl zleva objet autobus značky MAN stojící na autobusové zastávce.

„Ve chvíli, kdy ho objížděl, tak mu z pravé strany zpoza přední části autobusu náhle vešel do jízdní dráhy jeho řidič. Ten zřejmě kontroloval autobus, ale proč vstoupil tímto způsobem do silnice, je zatím předmětem dalšího šetření. Řidič dodávky na tak krátkou vzdálenost již nestačil své auto zastavit a pravým předním rohem Fiatu do chodce narazil," popsala Deníku průběh ranní srážky mluvčí liberecké policie Vladimíra Šrýtrová.

Řidič autobusu upadl záhy na zem. Zda byl pod vlivem alkoholu, policisté na místě nehody z důvodu jeho zranění nezjistili. Zažádali si proto o odběr krve v nemocnici. To řidič Fiatu pod vlivem alkoholu nebyl. Potvrdila to orientační dechová zkouška, kterou podstoupil na pokyn policistů z obvodního oddělení ve Stráži pod Ralskem.

Hmotná škoda je minimální. Pohybuje se ve výši kolem dvou tisíc korun. Jde ale teprve o předběžnou škodu. Přesná výše zatím není vyčíslená. Policisté se touto nehodou totiž nadále intenzivně zabývají.