Prezidentka OC FIS MS Liberec 2009 Kateřina Neumannová oslovila dopisem všechny dobrovolníky ihned po svém zvolení do funkce. Proběhlo již setkání sekce Transport, v nejbližší době se plánuje setkání sekcí Sport a Security.

Telefonický kontakt s dobrovolníky byl zahájen před čtyřmi týdny a stále pokračuje.

Dotvořil se kompletní tým, který se o dobrovolníky bude starat, v čele s Denisem Tomášem a koordinátorkou Vandou Šulcovou.

„Všechny nepravdivé informace a mystifikace vyvolávají u dobrovolníků pochybnosti. Zasahují do naší práce, komplikují ji, nutí nás tyto zprávy dementovat a dobrovolníky uklidňovat,“ říká Denis Tomáš, Team Liberec 2009 Manager.

Před schválením je také zcela nová koncepce práce s dobrovolníky, která by jim měla umožnit realizaci v sekci, kterou si vyberou.

„Bude-li to jen trochu možné, chceme dobrovolníkům vyjít vstříc,“ říká Tomáš. „V následujících dnech všichni obdrží dopis, v němž budou informováni o novém složení lidí v sekci Team Liberec 2009 a o aktivitách, které chystáme a také o nové koncepci.“

S dobrovolníky se počítá jako s jednou z nejdůležitějších částí příprav na mistrovství světa. Změna vedení sekce s sebou přinesla některá zdržení, například ve vydání čtvrtletníku, ale i ten už je téměř dokončen a v nejbližší možné době bude rozeslán každému z 1569 osob v databázi dobrovolníků.

„Je třeba také podotknout, že noví dobrovolníci se hlásí – zatím se jedná asi o dvě desítky osob, ale čím blíže jsme ke Světovým pohárům a mistrovství světa, tím zájem vzrůstá,“ doplňuje Tomáš.

(Z textu tiskového mluvčího organizačního výboru MS 2009 Zdeňka Soudného. Redakčně kráceno a upraveno)