Po pěti hudebních akcích a dni věnovanému dětem se festival Sedmihorské léto 2013 pomalu přehoupl do své druhé poloviny. Přináší další dávku kultury v šesti samostatných programech, které budou probíhat až do konce srpna.

Nejbližší akcí je divadelní představení s názvem Vstupte!, které plně zapadá do podtitulu hudební a divadelní festival.

Špičky české činohry

Inscenace, v níž se představí špičky české činohry, se uskuteční již tuto sobotu 22. června v areálu společnosti Kinghouse a Motelu Even v Sedmihorkách od 20 hodin. Na druhé divadelní představení s názvem Blbec k večeři se můžete těšit na začátku srpna.

„Jde o první ze dvou divadelních představení v rámci Sedmihorského léta 2013. Vždy se snažíme vybírat zajímavé divadlo, které je však „klasikou", léty i diváky prověřenou. To se nám letos určitě podařilo. Hra slavného autora Neila Simona Vstupte! v podání špiček českého hereckého nebe, to už mluví samo za sebe," vysvětlila za pořadatele Jitka Maděrová.

SOUTĚŽ o lístky

Soutěžte s Deníkem a pojďte na divadelní představení Vstupte, které se koná v rámci Sedmihorského léta.

Jaké další divadelní představení čeká návštěvníky hudebního a divadelního festivalu Sedmihorské léto začátkem srpna?

Správné odpovědi posílejte na emailovou adresu hana.langrova@denik.cz. Nezapomeňte připsat své celé jméno a telefon, abychom Vás mohli informovat o případné výhře.

Kuriózní devizou představení, které se odehrává venku, je také fakt, že není nutno oblékat večerní róbu. To jistě ocení nejen někteří lidé z okolí, ale také ti, kdo přijeli do Českého ráje třeba na dovolenou a nemají takovou výbavu s sebou. Příjemné prostředí Sedmihorského léta a uvolněnost oblečení se tak přenáší i na diváka a vlastně i na celou atmosféru našeho festivalu.

„Diváci se nás na oblečení, které si mají vzít, často ptají," směje se Maděrová.

Nárožný a Čenský

Na sedmihorském pódiu se ve hře Vstupte! předvedou čtyři výteční herci. V hlavních rolích komedie slavného autora Neila Simona to jsou: Petr Nárožný a Ladislav Mrkvička, dále pak Jan Čenský s Libuší Švormovou.

Motivem hry je návrat dvou slavných komiků v penzi, kteří mají zahrát své poslední, nejlepší a nejočekávanější představení.

Jaké komické situace takový úkol přináší, se již léta dozvídají spokojení diváci v této stále navštěvované a vyprodávané komedii.

Další akcí Sedmihorského léta bude koncert rakouské hudební legendy Opus, která se proslavila hity Live is Life, Eleven či Flyin´High.