Podle britských recenzí, které začaly v těchto dnech vycházet k prvním letošním vystoupením Toma Jonese, to vypadá, že jeho červencový koncert na festivale Benátská! bude velkým zážitkem. Novináři, kteří neváhají Jonesovy koncerty hodnotit plným počtem hvězdiček, vyzdvihují, že „Tygr z Walesu" i ve svých šestasedmdesáti letech neztratil nic na svém uhrančivém hlase a navíc dokáže udržet na vysoké laťce i svůj umělecký vývoj. Během koncertu umně propojuje skladby z posledních tří vysoce ceněných alb, která jsou kvalitní kolekcí „špinavého" soulu a blues (k jakému dnes odkazují mladší kapely Black Keys nebo Jack White) s jeho starými hity Green Green Grass of Home, Sex Bomb, Mama Told Me Not to Come nebo You Can Leave Your Hat On.

Tom Jones vystoupí na čtyřiadvacátém ročníku jako headliner pátečního programu 29. července. Jeden z největších českých festivalů Benátská! se letos odehraje od 28. do 31. července ve sportovním areálu v libereckém Vesci.

Například britské noviny Birmingham Mail ve svém hodnocení Jonesova nedávného vystoupení v Lichfieldském Beacon's Park upozorňují, že slavný zpěvák dokázal všem deseti tisícům nažhavených fanoušků (a že mezi nimi bylo i mnoho mladých tváří), že v šestasedmdesáti neztratil ani špetku umu publikum skvěle bavit. „Žádná drahá pyrotechnika ani jiné serepetičky byl to zkrátka Tom Jones, v džínách, košili a saku, a kolem něj bezchybná devítičlenná kapela, podpořená ještě velkou obrazovkou v pozadí," píše publicistka Justine Halifax. „Jonesovou výsadou byl vždy silný hlas, a právě ten publikum provedl všemi pěti dekádami Jonesovy kariéry. Nadšený dav zpěvákovu energii oplácel zpíváním, tančením a nad hlavou pak několik nadšenců mávalo vlajkou s velšským drakem," dodává Halifax, která vystoupení ohodnotila čtyřmi hvězdičkami z pěti.

Ještě lepší výsledek pět hvězdiček dostal Tom Jones za koncert v Liverpoolském Aintree Racecourse v deníku Liverpool Echo od novináře Davida Prentice. „V pátečním vystoupení nám Jones připomněl svou trvající výjimečnou brilantnost i svůj umělecký vývoj. Vystoupení bylo sofistikované a soustředěné, spousta blues a gospelu a samozřejmě přehlídky hitů posledních čtyř dekád. Naprosto přesvědčivě předvedl píseň Soul of a Man Blind Willie Johnsona zatímco jeho energické hity z 60. let jako Delilah, It's Not Unusual a Thunderball byly přearanžovány do klidnější podoby, která více odpovídá jeho majestátnímu vystupování, a o to byly lepší," píše novinář a dodává že Tomův hlas snad nikdy nezněl lépe. „Koncert měl mnoho vrcholných okamžiků pro mě osobně byla největším zážitkem ostrá verze Cohenovy Tower of Song. Obecenstvo od teenagerů po seniory ten hlas skutečně ocenilo. Zdá se neomalené hovořit zde o Jonesově věku, když jeho vystoupení bylo tak dokonalé a uchvacující. Je to neuvěřitelně neobvyklé, aby muž jeho věku zněl tak dobře," dodává.