Většina malých holčiček sní o dráze modelky, zpěvačky nebo herečky. Cesta slávy dnes vede přes producenty a manažery, kteří vás objeví a pomohou vám se zviditelnit. Pokud jste si zvolili dráhu zpěváka, natočí s vámi singl, videoklip, popřípadě desku a dostanou vás do rádií. Vaše kariéra se začne rozjíždět.

MLADÁ ZPĚVAČKA EKI z Hrádku nad Nisou.Zní to jako americký sen, který se splní málo komu? Osmnáctiletá zpěvačka Eki z Hrádku nad Nisou měla štěstí hned několikrát.

Její bratr bez jejího vědomí poslal na Evropu 2 nahrávku, tam ji vybrali jako divokou kartu do Hlasu ČeskoSlovenska. V soutěži sice neuspěla, ale ujali se jí producenti, které zaujala. Teď už je venku její singl, ke kterému natočila i klip. Jak vysoko tahle mladá talentovaná dívka míří, jak došlo ke splnění jejího snu, jestli ji bavila profesionální práce ve studiu a pár věcí z jejího soukromí prozradila ona sama.

Jaké máte pěvecké ambice? Kam byste to chtěla dotáhnout? Chtěla byste se zpěvem živit?

Tak samozřejmě bych to chtěla dotáhnout co nejdál. Už ve školce jsem říkala, že chci být zpěvačkou nebo princeznou. Teď se mi začíná sen pomalu plnit, tak doufám, že už si ho budu žít celý svůj život. Hudba mě naplňuje a pomáhá mi v jakékoliv životní situaci.

Můžete opravdu krátce nastínit, jak se stalo, že vás teď hrají česká rádia a především Evropa 2?

Jednoho dne brácha poslal mou mp3 do rádia, kde mě vybrali jako svou divokou kartu do soutěže Hlas ČeskoSlovenska tam jsem ale neuspěla, ale dostala jsem nabídku od producentů. Začala jsem makat na vlastních věcech a pak, když mi vyšel singl Ok, Alright i s videoklipem, tak jsem odkaz umístila na Facebook Evropy 2 s poděkováním. Nic jsem si od toho neslibovala, protože vím, kolik lidí jim přes den napíše. Oni si ale všimli, a pak už mi volali z Ranní Show s tím, že jsem se stala jejich objevem a budou mě podporovat.

Zdroj: Youtube

Jaké jste měla pocity, když vám moderátoři z Evropy 2 volali?

Bylo to něco úžasného,brečela jsem štěstím a nemohla jsem tomu uvěřit. Byla jsem zrovna nemocná a probudila jsem se jen proto, abych si vzala antibiotika, a v tu chvíli zazvonil telefon. Celý den jsem ještě čekala, že se někdo ozve, že to byl jen vtip ale nestalo se tak, byla to totiž pravda.

MLADÁ ZPĚVAČKA EKI z Hrádku nad Nisou.

Proč si myslíte, že si producenti vybrali právě vás?

Řekli mi, že je zaujala hlavně moje barva hlasu mezi těmi sto padesáti zpěváky, které slyšeli na zvukových zkouškách. Líbilo se jim i moje samotné vystupování.

Jak vypadá spolupráce s producenty?

Plno práce, ale i plno zábavy. Natáčím v nádherném studiu se skvělými muzikanty.

Jak chcete pokračovat? Venku máte klip a singl, chystáte třeba desku? Koncerty?

Na desce pracujeme průběžně. Teď momentálně připravujeme další singl. S vystoupeními počítám spíše až po druhém singlu teď se chci soustředit hlavně na něj. Ale výjimky se samozřejmě v nabitém čase najdou.

Mrzelo vás, že jste v Hlasu nepostoupila? Ta soutěž vám přesto pomohla se zviditelnit.
Mrzelo mě to, že musím opustit celý štáb, protože všichni byli perfektní. Na Hlas ČeskoSlovenska vzpomínám ráda a dodnes komunikuji se zpěváky, ale například i s některými lidmi ze štábu. Pomohlo mi to splnit můj sen právě tam jsem potkala Jimiho Cimbalu a Zoliho Tótha, se kterými teď spolupracuji.

Vyhrajte singl zpěvačky EKI!

Soutěžte s Deníkem a vyhrajte singl k písni OK, Alright mladičké zpěvačky EKI z Hrádku nad Nisou.

Jakého původu je jméno zpěvačky Ekaterini?

Správné odpovědi posílejte na emailovou adresu hana.langrova@denik.cz.

Nezapomeňte připsat celé své jméno a telefon.

Máte nějaký pěvecký vzor? Oblíbenou zpěvačku, zpěváka?

Mojí oblíbenou zpěvačkou je již zesnulá Amy Winehouse. Líbil se mi její osobitý styl. Jinak mám spousty oblíbených zpěváků a zpěvaček, ale nedá se říct, že mám někoho jako vzor.

MLADÁ ZPĚVAČKA EKI z Hrádku nad Nisou.

Kdy jste začala se zpíváním?

Zpívám už odmala. Hrála jsem i osm let na klavír. Ačkoliv se nikdo z rodiny hudbě nevěnuje, tak mě rodiče, ale hlavně můj dědeček, v hudbě podporovali a samozřejmě nadále podporují. Viděli, že mě to děla šťastnou. Dva roky jsem zpívala i v libereckém sboru Severáček.

Ve světě populární hudby už nejste úplný nováček, spolupracovala jste s různými hip hopery, prozraďte nám o tom něco.

Před dvěma lety jsem se dostala ke spolupráci s nezávislým hiphopovým labelem a hostovala jsem na songu Paulieho Garanda Kotě, se kterým jsme vystoupili na festivalu Votvírák před pěti tisíci lidmi. Dále jsem spolupracovala i na skladbě Restart od známého slovenského rapera DNA.

Zdroj: Youtube

Jak probíhalo natáčení vašeho videoklipu a kdo je ten hezoun, co je s vámi na rande?

Klip k singlu Ok, Alright jsme natáčeli na Slovensku, kam jezdím i do studia.

Natáčení trvalo perné dva dny a po mém boku si mého přítele zahrála hvězda slovenské Ordinace v růžové zahradě, Juraj Ďuriš.

Je hezké, že vás přihlásil do soutěže bratr, to se takhle vzájemně podporujete?

Ano, jsme tak naučení. On mě podporuje ve zpěvu a já mu fandím ve fotbale. Už odmala jezdím fandit a fotbal mám ráda.

Jakou studujete školu? Chystáte se po střední na vysokou?

Momentálně studuji čtvrtý ročník ekonomického lycea na Obchodní akademii zde v Liberci. Potom bych chtěla studovat práva nebo žurnalistiku.

Více o EKI čtěte na jejím webu http://ekimusic.cz/

Jaké máte zájmy mimo zpěv?

Zpěv a hudba je moje vše. Ostatní volné chvíle trávím s rodinou.

Nedá mi to, se nezeptat na vaše originální jméno. Máte cizí předky nebo jste ho zdědila po příbuzné?

Můj dědeček pocházel z Řecka, proto mám řecké jméno. Ekaterini se jmenuje i moje maminka a prababička.

Zdroj: Youtube

Zpěvačka EKI Ekaterini Sluková

EKI, vlastním jménem Ekaterini Sluková, je osmnáctiletá zpěvačka žijící v Hrádku nad Nisou. Studuje na Obchodní akademii v Liberci obor ekonomické lyceum, na kterém bude příští rok na jaře maturovat.

MLADÁ ZPĚVAČKA EKI z Hrádku nad Nisou.Jako zpěvačka je vlastně samouk, který těží z přirozeného talentu, zajímavé barvy hlasu a dobré znalosti anglického jazyka, ve kterém se individuálním studiem stále zdokonaluje.

Dříve spolupracovala s jedním nezávislým hip-hopovým hudebním labelem jako vokalistka. S několika českými rapery měla featuring na některých skladbách. V roce 2011 s nimi také absolvovala turné po českých a moravských městech, s jedním z nich Paulie Garandem, také vystoupila s LOVE songem Kotě na hudebním festivalu Votvírák před 5000 fanoušky.

Na jaře roku 2012 se zúčastnila československé televizní pěvecké soutěže, kam postoupila jako divoká karta rádia Evropa 2 díky cover verzi hitu Love The Way You Lie (part II.) od zpěvačky Rihanny, kterou do soutěže zaslal její mladší bratr, aniž by o tom věděla.