Nový program Třicet případů Kapitána pejska Vltava poprvé představila 27. února v Lucerna Music Baru v Praze. Nyní s ním míří do klubů po celé republice.

VLTAVA. Třicet případů Kapitána pejska

Jednou ze zastávek je také liberecký Klub Vlak, kde hravá kapela vystoupí v pátek 15. března. Začátek je ve 20.30.

„Třicet případů Kapitána pejska bude takový průlet světem vltavských písní, kde jednotlivé postavy navážou vzájemné kontakty a vůbec celý ten náš vesmír ožije a alespoň na dobu koncertu se ujme vlády," prozradil Robert Nebřenský.

Vltava je považována za jednu z nejoriginálnějších kapel na české hudební scéně.

TRUTNOV OPEN AIR FESTIVAL 2012. Vltava - zpěvák a kytarista Robert Nebřenský.

Tohle přízvisko si vysloužila nejen neobvyklou poetikou mnohoznačných textů, ale také zcela původním hudebním stylem, který dokonale souzní s charismatickým hlasem Roberta Nebřenského.

Od všeho něco

Vltava zahraje posluchačům největší hity i skladby ze starších desek, které dlouho nehrála. Možná dojde i na malé překvapení. „Náš koncertní výraz je hodně svobodný, založený na společném pocitu a částečně improvizovaném provedení všech skladeb," doplnil Nebřenský.

Na podzim 2011 vydala Vltava desku Komedianti se vracejí domů, na které prezentuje svůj současný průzračný kytarový sound.

Nové skladby, prověřené a vyzrálé mnoha koncerty, jsou velmi osobní, ale zabývají se univerzálními tématy. Téměř ve všech písních hraje hlavní roli láska.

VYHRAJTE VSTUPENKY NA KONCERT VLTAVY

Pojďte s Deníkem na koncert Vltavy a Exil 51

VLTAVA: Komedianti se vracejí domů.

v libereckém Klubu Vlak
v pátek 15. března
od 20.30.

Stačí odpovědět na jednoduchou otázku.

Za co by Robert Nebřenský prodal svoji krásnou milenku 
v písni Prodává se kytara z desky Komedianti se vracejí domů?

Správné odpovědi posílejte na emailovou adresu hana.langrova@denik.cz.
Nezapomeňte připsat své celé jméno a telefon, abychom vás mohli kontaktovat.

Ačkoli kontinuita tvorby a autorský rukopis Roberta Nebřenského jsou zřejmé, skupina rozhodně nestaví na poznávacích znameních svého předchozího úspěšného působení.

ROBERT NEBŘENSKÝ a PETER BINDER.

Autorskou spolupráci na nejnovější desce kytarista Peter Binder přirovnal k sehranosti dvojice Lennona a McCartneyho.

Není to ovšem to jediné, co Vltavu spojuje s Beatles. Už písničkou Marx Engels Beatles ze stejnojmenné desky z roku 1998 projevila Vltava sympatie k liverpoolské čtveřici. Obě kapely mají oblibu v bajkách. (Prasátko – Piggies, Kapitán pejsek – Martha My Dear, Blackbird, Rocky Racoon, Zajíc a koza, Nový život kočky…).

Pozdější Beatles

„Máme nejraději pozdější období Beatles. Desky Abbey Road, Yellow Submarine nebo Let It Be. Jsou pro nás určitě jednou z důležitých inspirací," uvedl Peter Binder.Páteční program Benátské noci 2012. Vltava.

Stejně jako mají Beatles Yellow Submarine, má Vltava parník Děvín, který řídí Kapitán pejsek. Beatles mají vlastní svět kolem žluté ponorky, ve kterém žije seržant Pepper, Modráci, Nowhere Man a další. Podobně svébytný svět s mnoha osobitými postavičkami kolem sebe vytvořila i Vltava.

Lístky na Vltavu a Exil 51 si můžete zakoupit v předprodeji za výhodnou cenu 180 Kč na serveru eVstupenka či na baru. Na místě stojí 190 Kč.

Video

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube

Čtěte také

Rozhovor - Vltava: Teď nezkoušíme, sklízíme jablka a ořechy

Report - Vltava na Rampě: Vrcholná forma, bonusy i humor