Nový festival Mezi kopci, který se uskutečnil v Jiřetíně pod Bukovou, překvapil svou rodinnou pohodovou atmosférou. Pořadatelé se rozhodli přesunout ho k přehradě na jablonecký Tajvan.

Letošní druhý ročník je opět jednodenní a přinese ještě zajímavější hudební jména než ten loňský pilotní. Fanoušci nejen rockové muziky se mohou těšit na Dana Bártu, Čechomor, Lenku Dusilovou, Zrní a mnoho dalších. V rozhovoru odpovídal pořadatel Josef Vokál.

Festival se přesunul z Jiřetína pod Bukovou do Jablonce, proč jste se rozhodli ho přemístit?

Hlavní důvod, proč jsme festival přesunuli, je dostupnost. I přesto, že na první ročník nepřišlo málo lidí, tak velká většina byla z Jablonce a Liberce a museli se k nám dopravit. Letos většina z nich může dojít pěšky.

Druhý ročník je značně velkolepější než ten první komorní. Máte ambice být velkým hudebním festivalem, třeba i dvoudenním?

Mně se jednodenní formát líbí a navíc by to byla možná i zátěž pro okolí, takže u něho rád zůstanu.

Mezi kopci nabízí docela velká jména Čechomor, Wohnout, Lenku Dusilovou nebo Dan Bárta. To je slušná porce, kolik očekáváte návštěvníků?

Očekávám, že právě kvůli našemu stěhování se počet zvýší a napovídá tomu i předprodej. Naši festivaloví fanoušci můžou kupovat v předprodeji levnější vstupenky a zatím toho řádně využívají. Konečný počet se velmi těžko odhaduje ale vzhledem k tomu, jaká jména k nám letos zavítají, to vidím pozitivně.

Musím vás pochválit za Jaroslava Uhlíře, myslím, že je to výborná volba pro festival, dokáže publikum rozezpívat a úplně uvolnit. Už se těším.

Právě proto na Jaroslava Uhlíře padla naše volba. Je velmi milé pozorovat fanoušky napříč všemi spektry od dětí až po rockery, jak zpívají jeho dnes už zlidovělé písně.

Z loňska se opakují Těla a přibyla další regionální kapela Scoffers, program tedy doplňujete i místními.

Ano, Těla jsou naše srdcovka a chtěli bychom si je hýčkat každý rok a Scoffers je podle mě jedna z vůbec nejlepších regionálních kapel, takže to byla jasná volba. Další kapelou z Liberce je Back to Stone, na kterou se také moc těšíme.

Plánujete i nějaký doprovodný program? Jak bude vypadat areál na Tajvanu? Bude se vstupem do vody, nebo spíše na louce?

Na poloostrově vyroste funzóna plná zábavy, kde bude třeba zorbing a různé nafukovací atrakce a fotbálky… Novinkou budou seskoky parašutistů a vyhlídkové lety v helikoptéře na festivalový Jablonec.

A co noční klid? Bude hranice posunutá? V kolik začnete?

O změnu o prodloužení jsme podali žádost na radu města a snad bude kladně vyřízena. Začátek festivalu je v 11 hodin.

Soutěž

Sledujte v příštích týdnech Liberecký deník a vyhrajte vstupenky na jablonecký festival Mezi kopci, který se uskuteční 2. července na Tajvanu. Každý týden vám přineseme soutěž o 2 lístky.

Jaká kapela byla na loňském ročníku v Jiřetíně headlinerem?

Správné odpovědi pište na emailovou adresu Hana.Langrova@denik.cz.

Nezapomeňte připsat celé jméno a telefonní číslo, abychom vás mohli informovat o případné výhře.

FESTIVAL MEZI KOPCI 2016

2. ročník festivalu

poloostrov Tajvan, jablonecká přehrada, Jablonec nad Nisou

sobota 2. července

od 11 hodin

předprodej:

na Ticketstreamu

Kapely:

LOLA

SCOFFERS

LUBOŠ ANDRŠT AND DANI ROBINSON

ZRNÍ

ŠVIHADLO

DAN BÁRTA a Ilustratosphere

JAROSLAV UHLÍŘ

LENKA DUSILOVÁ ČECHOMOR

TĚLA

SUPPORT LESBIENS

NEBE

BACK TO STONE

Fun zóna:

fotbálky

nafukovací atrakce

zorbing