Kdo sleduje Plantovu pozeppelinovskou dráhu, ví, že jeho současná kapela The Sensational Space Shifters se nesnaží být revivalem Led Zeppelin. Hrají world music, blues i psychadelic rock. V některých písních se objevily i prvky africké muziky.

Hity Zeppelinů samozřejmě nechyběly. Plant je divákům dávkoval během celé show. Z publika si při prvních tónech těchto kusů ozval nadšený aplaus. I do těchto skladeb vnesl nový sound typický pro jeho aktuální kapelu.

Zaznělo jich šest z celkových třinácti věcí: The Lemon Song, Black Dog, What Is and What Should Never Be, Going to California, Whole Lotta Love a Rock and Roll.

SYROVĚ BEZ OKÁZALOSTÍ

Jeden z nejlepších rockových hlasů nepotřeboval žádnou velkolepou show. Koncert byl syrový bez okázalostí. Z Planta prýštila energie, a i když už jeho hlas není tak silný a ostrý jako kdysi, stále je osobitý a mrazí z něj v zádech…

I jeho pohyby na pódiu prozrazovaly, že je ve svých 67 letech ve výborné kondici.

VZPOMÍNKA NA COLOURS

U písně Rainbow zavzpomínal na svůj největší koncert v Česku. Tato píseň byla v té době nová. V Ostravě mu tehdy tleskalo dvacetitisícové festivalové publikum. V lochotínském amfiteátru se sešlo na sedm tisíc posluchačů.

NA ZAČÁTKU MRHOLILO

Někteří skalní fanoušci čekali na svého idola i pět hodin pod pódiem. Open air v tu dobu zkropil i nepříjemný přívalový déšť. Při prvních třech písních mírně mrholilo a pak se počasí naštěstí umoudřilo.

Lochotínský amfiteátr byl výtečně ozvučený v samém kotli i na okrajích sedaček.

Šlo o virtuózně zajímavé vystoupení. Západoafrický hráč na jednostrunné housle ritti Juldeh Camara se například předvedl při sólu ke konci show.

Celá kapela The Sensational Space Shifters složená ze dvou kytaristů Skina Tysona a Justina Adamse, baskytaristy Billa Fullera a bubeníka Dava Smitha hrála sehraně a precizně.

S touto skupinou Plant vydal před dvěma lety desku Lullaby And… The Ceaseless Roar z níž hráli ve středu v Plzni: Little Maggie, Rainbow a Turn It Up.

Setlist Roberta Planta v Plzni

The Lemon Song, Turn it Up, Black Dog, Rainbow, What Is and What Should Never Be, Enchanter, Going to California, No Place to Go, Babe, I'm Gonna Leave You, Little Maggie, Fixin' to Die, Whole Lotta Love, Rock and Roll