Je čtvrtek večer a jablonecký klub Woko se začíná plnit. Barmanky točily pivo do kelímků, sklo už totiž došlo. Většina pivařů se přišla vyřádit na punkový koncert. Do bývalého sálu kina Oko zavítala slovenská parta Horkýže Slíže.

Atmosféra v klubu houstla a publikum se opravdu těšilo. Co chvíli se ozval pískot či řev. Na pódiu se rozsvítila světla a doprostřed pódia si to napochodoval obří penis. To je Horkýžům podobné, nesporně publikum šokovali a pobavili. Kontroverzní kostým vystřídali čtyři muzikanti a koncert mohl začít. Mezi prvními písničkami zazněly méně známé věci jako Woodie song, Ukáž tú tvoju zoo nebo Čundr bejby.

Prostor pod pódiem byl úplně zaplněný. Pravá strana publika se snažila o něco víc. Ve vzduchu lítaly ruce a fanoušci se nechali unášet pogem. Dostalo se samozřejmě i na největší hity, které přítomní ocenili pískání, potleskem a skandováním. První přišla na řadu Maštal, za chvíli pak A ja sprostá. „A ja sprostá, som si kôli tebe oholila nohy a tie ďalšie veci, vec je istá, že si koleduješ u mňa o parohy, sľuby, klamstvá, kecy,“ znělo z pódia i z publika.

Podpořili Tibet a zesměšnili Rammsteiny

Čtveřice slovenských punkáčů na pódiu rozverně blbla. Každou chvíli střídali svá místa, skákali, točili se nebo poklekli. Jak už bývá ve Woku zvykem, vystoupení bylo výborně osvětlené, celý koncert nabídl kromě hudebního zážitku i vizuální show.

„Máte krásný klub, Jablonec. Co bychom my za to v Nitře dali. Můžeme sem ještě někdy přijet?“ pochválil sál Woka zpěvák a kytarista Peter „Kuko“ Hrivňák a následovalo další skandování.

Horkýže Slíže nakonec dali i svůj největší hit Malá Žužu, který potom znovu přezpívali ve valčíkovém rytmu. „Ja som malá Žužužu, toto je môj mikrofón. Ak mi dáte svoj dolár, ja vám zaspievam svoj song,“ zpívali punkáči a koncert už se pomalu chýlil ke konci. Přidali ještě L.A.G. song a Mam v p**i na lehatku a odebrali se do zákulisí. Nechali se pak ještě vylákat na přídavek. Rozloučili se parodií na Rammsteiny Bernardín. Ještě před odchodem symbolicky podpořili okupovaný Tibet tím, že na pódiu roztáhli jeho vlajku.

Anketa

Jak jste si užili koncert Horkýže Slíže?

Jaroslav Stuchlík
podnikatel
Jablonec nad Nisou
Koncert se mi líbil i nelíbil. Atmosféra dobrá, zvuk špatný. Nebylo rozumět slovu. Já jsem muzikant a nebyl jsem spokojený. Horkýže poslouchám. Zajímá mě každá muzika, nejsem tu náhodně.


Lucie Majerová
student
Jablonec nad Nisou
Koncert se mi moc líbil, ale mohli hrát víc starších písniček. Hráli totiž dost nových a ty jsem neznala. Staré bych si užila víc. Hráli i moje oblíbený písničky. Atmosféra dobrá, lidi dobrý.


Aleš Opatřil
majitel restaurace
Jablonec nad Nisou
Dneska koncert teda nic moc. Známe lepší koncerty, ale atmosféra byla dobrá a alkohol dobrej. Nezahráli nám Motorkářskou písničku, tak jsme trošku zklamaný, ale tak užili jsme si to všichni.


Eva Němcová
invalidní důchodce
Jablonec nad Nisou
Koncert byl super, moc mě to bavilo. Chodíme s partnerem na koncerty do Woka pravidelně. Moc se nám to tu líbí. Líbily se mi všechny písničky, z festivalů znám všechny. Atmosféra tu byla skvělá.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube