Stejně jako má Jablonec rockovou party Horečka sobotní noci na Rampě, liberecké Lidové sady mívaly rock'n'rollky. Scházeli se na nich stovky milovníků nejen rockové muziky, vznikala tu nová přátelství i lásky.

Kromě taneční party si tentokrát užili návštěvníci i dva koncerty místních kapel. První se představili D'Branx, kteří hrají vlastní autorskou tvorbu. „Zpěvačka Petusha s námi hraje teprve pár měsíců, ale byla to velmi dobrá volba," pochvaloval si po koncertě kytarista Jan Poláček.

Právě zpěvačka stylově a rajcovně oděná ve stylu padesátých let dominovala celému vystoupení. Zpívala do dobového mikrofonu a uměla to správně roztočit. Na pódium ji přilétlo i několik kalhotek.

Kapela podle vlastních slov balancuje na pomezí rockového soundu, punkové energie a melodických vokálů a přidává ještě špetku moderní indie.

D'Branx vystřídali opět liberečtí Vintage Band, kteří hráli předělávky z padesátých a šedesátých let, klasický rock and roll i oldies. V jejich repertoáru se najdou pecky od Chucka Berryho, Beatles, Little Richarda, Jerry Lee Lewise i sólovky Johna Lennona nebo Smokie.

Před živou produkcí kapel, během přestávek i po koncertech hrál k tanci DJ Daroot chytlavé hity padesátých a šedesátých let.

„Takové party by se mohly v Liberci pořádat určitě častěji. Co se týče kapel, zpěvačce první skupiny rozhodně nechyběl žánrový styl a svým výstupem dodala celkovému zážitku tu správnou šťávu. Druhá skupina byla více hudebně sladěna, ale potřebují zapracovat na sladění své vizáže, která dojem z vystoupení zbytečně kazila. Hitovky v jejich podání však nezklamaly a velkou část publika dostaly přímo na kolena. Jediné mínus přikládám k brzkému konci akce," zhodnotila Klára Opltová.