Skupinka čtyř bavičů Komici s.r.o. rozesmívala ve čtvrtek nacpaný sál jabloneckého Woka. Terčem jejich vtípků byli tradičně politici, aktuální dění v naší republice, partnerské vztahy, muzika nebo třeba televizní noviny. Neměli však problém udělat si pořádnou srandu i ze sebe samých. Pod pódiem byly netradičně stoly s křesly a gauči. Návštěvníci v pohodlí popíjeli, kouřili a skoro dvě hodiny je bavili Miloš Knor, Ruda z Ostravy, Robert Nebřenský a Lukáš Pavlásek.

Knor připil „šáněm“ novému záchodu

Show odstartoval bavič Miloš Knor, který na pódium nastoupil na zvukovou zkoušku, ale i z té vytvořil vtipnou skeč o záchodu, který jim provozovatel Woka, Láďa, konečně v zákulisí zabudoval. Nový záchod Knora potěšil natolik, že pozval na pódium své kolegy a přiťukli si šampaňským.

Svou první regulérní scénku vystavěl na dvojsmyslu slova honění. Vždycky si prý chtěl vyzkoušet honbu na zajíce. Do svého skeče zapojil i dva diváky, které si pozval na pódium. Jeden znázornil stroj a druhý honáka. Vybroušenými slovními hříčkami dostal publikum do varu, až celý sál řval smíchy. Jeho nejpovedenější scénka měla ovšem teprve přijít.

Nebřenský v sobě nezapřel muzikanta

Mezi další povedené kousky čtvrtečních komiků patřil určitě první výstup Roberta Nebřenského, který nezapřel svou muzikantskou krev, a jeho první výstup byl samozřejmě o muzice.

Robert Nebřenský nepatří mezi komiky, kterým byste se smáli, až byste hýkali. Jeho humor je spíše intelektuální a neagresivní s minimálními vulgarismy, ovšem má své kouzlo a i on si našel slušnou základnu příznivců.

Vlastně každý ze čtyř komiků, kteří ve čtvrtek večer vystoupili v klubu Woko, měl něco specifického a tito čtyři pánové se svými odlišnými vtípky skvěle doplňovali.

Ruda z Ostravy přijel se svou kytarou a typickým ostravským humorem a hláškami. Jeho scénky převážně parodovali něčí muziku a na diváky to opravdu účinkovalo. Několikrát při svém vystoupení zpropagoval svou knihu, kterou po skončení show prodal mnoha fanouškům.

Bylo poznat, že Ruda má asi největší základnu fanoušků. Publikum si ho přímo vyřvalo a vytleskalo na jeviště.

„Markéta mi utekla s jedním zrzounem.“

Jeho nejlepší skeč večera byla určitě parodie na hity Markéty Irglové a Glena Hansarda. Ruda nejprve vyzval publikum, aby mu donesli stravenku a že jim zahraje písničku, jakou budou chtít. Nakonec „shrábnul“ osmdesátikorunovou, ale písničku vybral po svém a zparodoval hit známé dvojice. „Markéta mi utekla s jedním zrzkem a za peníze za moje hity si koupila čtyři vily,“ mystifikoval Ruda a představil publiku svou verzi songu.

Na publikum nejlépe fungovaly aktuální věci, hlavně z politiky. Po přestávce uvedl Miloš Knor další scénku, která měla divákům nastínit, jak by také mohla vypadat přímá volba prezidenta v našem státě. „Prezidentem se může přes noc stát prakticky každý z nás,“ řekl Miloš Knor a z repro beden se ozvaly fanfáry a svůj novoroční projev přišel přednést nový prezident Lukáš Pavlásek. Scénku oba komici vyhnali do extrému a možná se opravdu všichni v sále zamysleli, koho by zvolili oni.

Přímá volba prezidentka po komicku měla velký úspěch.

„Bylo to prima. Dobře jsem se bavil. Byl jsem na Komicích už potřetí a vždycky to byla dobrá zábava. Ruda z Ostravy nezklame nikdy a příjemně mě překvapil také Lukáš Pavlásek,“ řekl Aleš Vávra z Jablonce nad Nisou.

Bezdomovci, počasí a zprávy z vidlákova

Heslo, že to nejlepší přijde vždycky nakonec, platilo taktéž o čtvrteční show Komiků s.r.o. Zaručeně nejpovedenější skeč byl ten poslední. Miloš Knor opravdu důkladně rozebral Televizní noviny na TV Nova a jeho rozbor byl opravdu geniální.

Podle něj televize zprávy vytváří celý rok podle jednoduchého vzorce: 1. extrémní počasí, 2. situace na horách, 3. bezdomovci, 4. zprávy z vidlákova, 5. senior v nesnázích, 6. smogová situace na Třinecku, 7. interní informace a 8. více najdete na TN.CZ. Největší úspěch měla vždy aktuální zmínka o vesnici Hamry, z které Knor ve všech ročních období přinesl zprávy z vidlákova.

„Na Komiky do Klubu Woko chodím pravidelně a vždycky se dobře bavím. Trošku mě mrzí, že sem k nám do Jablonce málo jezdí Iva Pazderková. Nikdy mě nezklame Miloš Knor, on je prostě zaručená zábava,“ chválí show Lenka Brabencová z Jablonce.

Další skeče Komiků s.r.o.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube