Koncert švýcarsko-české kapely March 15 narušily technické problémy, díky kterým se vystoupení tohoto originálního seskupení nemohlo uskutečnit v Kavárně Nisa. Jazz rocková partička nakonec na poslední chvíli našla azyl v menším útulném podniku Bogey bar, kam se jazzové akce v nejbližší době přesunou na stálo.

Jak je už tradicí, do křesla pro hosty usedla další zajímavá osobnost. Tentokrát to byla herečka Divadla F. X. Šaldy a držitelka ceny Thálie z roku 2009 Markéta Tallerová.

„Povídali jsme si o divadle a bylo to moc příjemné setkání. Dokonce se mi tu jedna paní svěřila, že viděla My Fair Lady čtrnáct krát, což mi připadá neskutečné. Je to ale hrozně milé,“ svěřila se Markéta Tallerová. Po divadelní diskuzi se otěží chopila jazz rocková formace March 15, kterou tvoří čeští i švýcarští muzikanti. Kapele rodinné prostředí malého klubu výborně sedlo. Byla fanouškům velmi blízko a vznikla tak příjemná atmosféra.

Výborní muzikanti překvapovali s každým dalším kouskem. Hráli originální muziku, kterou podtrhovaly housle a trumpeta Adama Taubitze a specifický hlas frontmana Felixe Klause, který je také autorem skladeb, v neposlední řadě také špičková kytara Adama Tvrdého.

„O technických problémech v Café restaurant Nisa jsem se dozvěděl asi třicet hodin před akcí. Museli jsme tedy rychle vymyslet jiné místo, kam koncert přesunout. Nakonec nám Martin Hes z Bogey baru nabídl azyl a my jsme ho přijali. Koncert se i přes tyhle komplikace opravdu vydařil a rádi bychom teď pořádali většinu akcí právě v tomto menším klubu,“ slibuje pořadatel jazzových večírků Jiří Kabelák a dodává, že pokud bude pořádat větší akci, usiluje o to, aby se větší koncerty mohly konat v Severočeském muzeu v Liberci.

„Na pátek 27. dubna chystáme koncert skladatele a pianisty Emila Viklického, který samozřejmě potřebuje křídlo, takže tento koncert by se do Bogey baru nevešel. Na konec května třeba chystáme velký koncert jazzmana Jiřího Stivína,“ dodal jednatel o.s. Jazzklub Liberec Jiří Kabelák.

Aktuality, program a další zajímavosti mohou příznivci jazzu sledovat na 
webových stránkách: http://jazzclub.webnode.cz.