Opravdu jen pár největších hitů zahráli hudebníci skupiny Elán ve středu v liberecké Tipsport areně. Jejich vystoupení si užili hlavně největší fanoušci. Běžný posluchač si musel počkat až na druhou polovinu show.

Muzikantům chybělo nadšení ze hry

ELÁNI V TIPSPORT ARENĚ nehráli moc hitů.Na koncert přišli hlavně starší fandové, sem tam se objevili i náctiletí posluchači. Z první poloviny koncertu bylo cítit, že už Eláni nejsou tolik ve formě. Pěvecké i hráčské výkony byly povedené, ale vystoupení chyběla šťáva a nadšení. Už asi vážně končí.

Muzikanti většinou postávali, občas se pokusili o nějaký pohyb, třeba pochod proti sobě či trhané kreace s baskytarou a kytarami.

Koncert určitě zpestřila malá změna, při které se Jožo Ráž posadil do žlutého křesla, nalil si sklenku alkoholu a popotahoval z doutníku. Dokonce i jeho hlas se vsedě změnil, zdrsněl a byl posazený níž.

Vystoupení slovenské party doprovázela obří projekce, která někdy působila spíše rušivě. Na obrazovkách se honily mraky, tekla voda, zuřila bouře, stály zámky nebo staré domy.

Kaskadér skočil do čiernych dvier

Poprvé to Eláni rozjeli u písničky Kaskadér, která naživo zněla více rockově. Při refrénu „Kaskadér, kaskadér. Skočil do čiernych dvier. Krátko žil, krátko žil. Kto mu kvet do rúk vloží," kterému dominovalo staccato na klávesy, do diváků blýskala ostrá světla a hudebníci i basák Jožo Ráž tančili se svými kytarami.

V druhé polovině koncertu se kapela trošku probudila a publikum se také rozvlnilo. V jednu chvíli hrál Vašo Patejdl na klávesy až na konci stojícího publika. Samozřejmě zazpíval i svou nejznámější pecku z filmu Fontána pre Zuzanu Ak nie si moja.

Nakonec začali Slováci hrát i notoricky známé písně, na které všichni čekali. Třeba Kráľovná bielych tenisiek, Kde si, Tuláci v podchodoch nebo Nie sme zlí. Tato píseň patří mezi nejkrásnější věci, které mají Eláni v repertoáru. Večer samozřejmě zakončila hitovka Voda čo ma drží nad vodou.

Dojem z koncertu také mírně kazila agentura, která vystoupení zařizovala. Dělalo ji problém akreditovat novináře, kteří vlastně jako jediní zprostředkují fanouškům, kteří na koncertě nebyli, alespoň částečný zážitek pomocí fotek či reportáže. Na místě se pak její pracovník choval velmi arogantně. Fotografům stáli bodyguardi skoro za zády a chovali se nepřátelsky. Je to škoda, když kapelu zastupují lidé, kteří jí nedělají úplně nejlepší vizitku.

Videa

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube