„Diskžokej zas má nás všechny v hrsti, pouští nám to co se nejvíc líbí, muzikou nás neúnavně hostí, hraje dál ty písně co nám slíbil," zpívá hitmaker v jedné písničce 
a text přesně vystihuje průběh jeho party.

MICHAL DAVID po dvou letech zavítal do liberecké Home Credit Areny. Jako host s ním vystoupila Olga Lounová. Show Michala Davida jsou dokonalým propracovaným produktem, který jde fanouškovi na ruku a hýčká si ho. Vstupenky za lidové ceny. 
S přibývajícími roky se zrychlují aranže a přibývají beaty. Na předkapelu už se nehraje, fanoušky „předvaří" DJ písněmi z osmdesátek. Fanclub rozdá po hale svítící mávátka. Během večera padají sálem nejrůznější lichotky a playlist se příliš nemění. Hudebník hraje písně, co slíbil. Jen ty nejznámější. Mezi největšími hity překvapí snad jen song Tajfun z alba Čas vítězství 
z roku 2011.

Milovaný i nenáviděný

Pro někoho je tenhle zpěvák prominentní ikonou totalitního popu, který se hrnul z rádií a televizí, když ostatní muzikanti nesměli hrát. Z hlediska této teorie mají už generace jeho hudbu pod kůží, protože se jim dostala do podvědomí už v kolébce.

Playlist Michal David v Liberci 2015Intro Bláznivá noc, Perpetum mobile, My máme príma rodiče, To zas byl den, Chtěl bych žít, Největší z nálezů a ztrát, Tak se lásko měj, Tajfun, Šoumen, Hele nemachruj, Discopříběh, Každý mi tě lásko závidí, Je to blízko, Nenapovídej, Colu, pijeme colu, Ruská Máša

Videoklip Byla to láska
Olga Lounová
Teď královnou jsem já

Decibely lásky, Céčka, sbírá céčka, Děti ráje, Správnej čas, Poupata, Nonstop, Pár přátel stačí mít, Celebration (Kool & The Gang)

Jiní si bez jeho hitů nedokáží představit závěr žádného večírku. Jeho osmdesátkový film Discopříběh a hity z něj provázely řady puberťáků dospíváním a i na další písně jako Céčka, sbírá céčka, Colu, pijeme colu nebo My máme príma rodiče, nedají dopustit.
Zajímavou kapitolou jsou Davidovy balady. Nelze mu upřít, že umí napsat chytlavý, nostalgický, místy až patetický kus, který propracovanou aranží přímo útočí na emoce 
a vyvolává u řady posluchačů husí kůži. Pro úplnost jmenujme Z nálezů a ztrát, Pár přátel stačí mít, Nenapovídej, Je to blízko nebo Každý mi tě lásko závidí.

Během koncertu David složil poklonu Karlu Gottovi, od kterého se prý hodně naučil. Hlavně o přístupu k fanouškům. Popřál božskému Kájovi, aby se uzdravil a zavzpomínal na něj reprodukovaným duetem To stárnutí zrádné.

Lounová i Vondráčková

Nebyl to jediný, ač nepřítomný host, když si šel zpěvák do backstage vyměnit červené sako a černou košili za kšiltovku a popsané tričko, na LEDkách promítal rovněž duet s Lucií Vondráčkovou Byla to láska, který jako novinku přivezli do Liberce v červnu 2013.

Falešná přestávka pokračovala vystoupením už zhmotněného hosta – zpěvačky Olgy Lounové, která zpívala své dvě písničky a nemohla chybět (!) ani odrhovačka Teď královnou jsem já 
v podání vokalistek.

MICHAL DAVID po dvou letech zavítal do liberecké Home Credit Areny. Jako host s ním vystoupila Olga Lounová. Překvapivým hudebním masakrem bylo v závěru přizvání na pódium Jana Bartoše z Michal David Revival. Dva muži s klávesami přes rameno a leteckými brýlemi na očích dovedli show do závěru triviálnějšími písničkami Decibely lásky, Céčka, sbírá céčka, Děti ráje a Správnej čas, na které ovšem publikum reagovalo úplně nejvíce.

Lehce mimo mísu působilo také časté připomínání nejmenovaného rádia.

Michal David už přes třicet let dokazuje, že primární úloha popu je bavit. Někdy i na úkor uměleckosti. A posluchači v liberecké Home Credit Areně se rozhodně bavili. 
V dnešní době už moc často nenajdete pod jednou střechou tolik rozesmátých rozjařených šťastlivců, kteří skáčou a radostně hulákají jednoduché texty… Část diváků přišla jistě jen z recese.

Drobný plešatý muž s klávesami kolem krku pouze uspokojuje poptávku trhu. Zrcadlí hudební vkus Čechů 
a dokazuje, jak málo stačí k radosti – cola, disco a Céčka.

ANKETA: Jak jste si užili koncert Michala Davida

Daniela a Tereza Kotkovy Daniela Kotková
Liberec
Na Michalovi Davidovi mě nejvíce baví jeho texty. Nejraději mám asi písničky: Nenapovídej, Pár přátel stačí mít, Nonstop, Discopříběh, všechny… Na koncertě už jsem byla potřetí.

Tereza Kotková
Na koncertě jsem byla poprvé. Moc se mi to líbilo a tancovala jsem. Líbily se mi všechny písničky.

Veronika Suržin Ferklová, Jablonec nad NisouVeronika Suržin Ferklová
Jablonec nad Nisou
Na koncertě Michala Davida jsem už po čtvrté. Bylo to skvělé jako vždycky. Možná ještě lepší. Letos bylo fajn, že jsme se tolik nemačkaly. Dokonce jsme měly lístky na sezení, ale stejně jsme tančily dole. Trošku nás překvapilo, že všichni okolo stáli a byli jak z kamene. Ale co se týče Míši Davida, tak byl skvělej jako vždycky. Jeho nový účes se nám líbí a není na něm vůbec vidět, že stárne. Můj nejoblíbenější song je Máma z těch pomalejších, který dnes bohužel nehrál. Pak třeba ještě Poupata nebo Děti ráje.

Kateřina Zilvarová, Jablonec nad NisouKateřina Zilvarová
Jablonec nad Nisou
Není to můj první koncert. Na Michalu Davidovi jsem byla už čtyřikrát. Líbil se mi jako obvykle. Byl úplně super, skvělej. Nejradši mám Discopříběh, Nenapovídej a Každý mi tě lásko závidí. Mám ráda všechny jeho písničky. Dokonce dnes mě překvapila nová Tajfun.