Galerie Prostor 228 v listopadu vystavuje obrazy Jaroslava Valečky. Výstavu s názvem Historky ze Sudet si návštěvníci mohou prohlédnout do 30. listopadu.

Moderní galerie se nachází ve Studniční ulici blízko centra. „Jaroslav Valečka představuje úspěšného malíře mladší generace, který absolvoval množství výstav v Čechách i zahraničí a jeho dílo je zastoupené v mnoha soukromých i veřejných sbírkách včetně Národní galerie v Praze," upřesnila majitelka liberecké galerie Michaela Jermanová.

Malíř se řadí mezi představitele stuckismu, původně britského malířského hnutí, usilujícího o obnovení pozic klasické figurální tvorby.

Výstava v liberecké galerii Prostor 228 je jednou z výstav pořádaných u příležitosti autorových 40. narozenin a přiblíží průřez jeho tvorbou za poslední dva roky. V libereckém Knihkupectví a antikvariátu Fryč se dnes 7. listopadu od 19 hodin koná setkání s tímto malířem, na kterém představí svou výstavu a dá prostor návštěvníkům pro případné dotazy a náměty.

Umělec patří mezi malíře vyznávající klasické médium především malbu a grafiku. Jeho tvorba se vyznačuje dnes již málo vídanou uceleností a kontinuitou, s jakou autor zachycuje sugestivní kouzlo přírody a koloběh života v ní.