„Zdá se to být až neuvěřitelné, ale benefiční koncert Noc s hvězdami se poprvé uskutečnil před 17 lety v roce 1999, a letos se se svojí „plnoletostí" již podruhé koncert uskuteční na vyhořelém zámku Zahrádky," říká hlavní organizátor a producent koncertu Martin France, jenž je zároveň jedním z interpretů, které si budou moci návštěvníci vyslechnout.

„Dále uslyšíte například absolutně nestárnoucí pěvecké duo Kamelie, objeví se zde i další legenda naší popmusic Richard Tesařík. Svou premiéru si nejenom v Zahrádkách, ale na koncertu jako takovém odbydou například zpěvák známý z televizní soutěže Tvoje tvář má známý hlas David Kraus, semifinalistka pěvecké soutěže Hlas Československa Elis, zpěvačka a herečka Barbora Mottlová, countryová zpěvačka Šárka Rezková, gospelová zpěvačka Leona Gyongyosi nebo muzikálová představitelka hlavní role v muzikálu Fantom opery Monika Somerová. Na rozdíl od premiérově zpívajících interpretů se na tomto koncertu opět objeví italský zpěvák Davide Matiolli, zpívající herečka a hrající zpěvačka Světlana Nálepková, a již po patnácté zpívající skladatel Jarek Šimek," vyjmenovává France jen krátký výčet bohatého kulturního programu, na který se všichni mohou těšit.

Moderátorského žezla se tradičně chopí oblíbená dvojice Markéta Mayerová a Slávek Boura. Večerní koncert hudebních kapel Kaplans Friends Blues Band nebo Angels od 21.00 bude moderovat Vlasta Vébr.

„Pro návštěvníky máme i letos opět připravené překvapení v podobě některého z umělců, kterého odtajníme samozřejmě až přímo na zámku Zahrádky," říká Martin France s tím, že všichni účinkující vystupují bez nároku na honorář, pouze za cestovné, a výtěžek je každý rok poukázán na obnovu a rekonstrukci objektu, ve kterém se koná. Letos tedy vybrané finance poukáží již podruhé na obnovu zámku Zahrádky.