„Mě to tady nebaví, vono to časem unaví. Život baví na chvíli, ale vždyť se z toho vlastně nestřílí," zpívá Ondřej Havelka ve známé písni Mě to tady nebaví, jejímiž autory jsou Jarka Mottl a Jan Šíma. Ve svém repertoáru ji míval Oldřich Nový, teď ji hraje swingový orchestr Melody Makers, který letos slaví 20 let od svého vzniku.

Text písně samozřejmě neodpovídá skutečnosti. Hudebníky to stále baví, jak také oznamují v názvu svého nového pořadu Nás to tady furt baví, ke kterému vyšlo i nové stejnojmenné CD.

„Já a moji hot-jazzoví pardálové jsme se vrhli do studia s nakažlivou vitalitou a v nebývalé formě, přičemž pro Tebe, náš milý posluchači, jsme nahráli mnohé pyramidální hity, jež sis na našich koncertech oblíbil! Posuď sám my však věříme, že tě nové nahrávky bavit budou, stejně jako jazz a swing stále baví nás," popisuje nově vzniklý počin principál ansámblu Ondřej Havelka.

Melody Makers jsou známí propagátoři tradiční swingové muziky, na jejich koncertu se tedy nestane, že by se hrály stále dokola ohrané kusy.

Není žádným tajemstvím, že big band hraje na dobové nástroje, aby show byla autentická se vším všudy.

Koncert dvacet let hrajícího tělesa je zároveň takovou procházkou nejen českou hostií swingu. Taková zábavná edukace.

Nechybí ani humor a vtípky, které ovšem nezastiňují hudební zážitek.

Vyhrajte vstupenku na Melody Makers

Soutěžte s Deníkem a vyhrajte po jedné vstupence na koncert Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers na Sedmihorském létě v úterý 5. července.

Prosíme soutěžící, aby se ujistili, že mají čas a na koncert opravdu půjdou.

OTÁZKA: Jakou muziku a jakého období hraje orchestr Ondřeje Havelky?

Správné odpovědi posílejte na emailovou adresu Hana.Langrova@denik.cz společně s vaším celým jménem a telefonním číslem, abychom vás mohli informovat o případné výhře.