Díky příznivcům hudby rozkvetl festival až do mezinárodních rozměrů a přijíždí na něj i zahraniční umělci. Hudební jaro rozeznělo své tóny po jednašedesáté na Velký pátek. V kině Jas Járy Cimrmana v Tanvaldě zazářila italská klavíristka Eloisa Cascio.

Titulní postavu v divadelním představení Spal jsem s Marilyn Studia DAMÚZA zahraje okouzlující Anna Schmidtmajerová. ocirkusovým souborem Cirk La Putyka. Kromě účinkování v Národním divadle má za sebou také
Velký kulturní přehled: Ochotníci hrají lehce erotickou grotesku

Dechberoucímu koncertu vážné hudby předcházela vernisáž dětských prací. „Jako každý rok, i letos jsme uspořádali soutěž na téma Naše město očima dětí. Zúčastnily se jí nejen děti z Tanvaldu, ale i okolí a pro svou tvorbu používaly malbu, keramiku, ale také mozaikovou techniku tiffany," uvedla ředitelka Střediska volného času Tanvald Helena Beranová.

Vedle kreseb a výtvorů vystoupili i žáci ze ZUŠ Tanvald, kteří provází celý festival. „Jsem velice rád, že tu máme takovou tradice a myslím, že je velice dobře, že se tu ukážou mladí místní umělci i profesionálové. Věřím, že tradici festivalu udržíme i v dalších letech," sdělil starosta Tanvaldu Vladimír Vyhnálek.

Spojení zahraničních celebrit a zdejších dětí si pochvalují i návštěvníci. „Této akce se účastním pravidelně každý rok. Líbí se mi jak koncerty, tak i tito mladí předskokani," řekla Blanka Přiklopilová z Tanvaldu.

Mezinárodní hudení festival Tanvaldské hudební jaro se koná v rámci Českých kulturních slavností. Dramaturgem celého festivalu je Jan Páleníček, díky kterému mohou návštěvníci vidět například ruského klavíristu Vjačeslava Grochovskijeho či Felixe Slováčka. Celkově proběhne festival během tří večerů.

ČLENOVÉ SPOLKU ZA ESTETIKU VEŘEJNÉHO PROSTORU PŘED SOCHOU EVY KMENTOVÉ MICHAEL MÁDLE, JINDŘICH GUBIŠ, KRISTÝNA MARKOVÁ.
Zachraňují ztracené sochy z veřejného prostoru

Tanvaldské hudební jaro nabídne ještě dva večery, a to pátek 28. dubna a 12. května, přičemž každý večer je věnován nějaké české hudební celebritě. „První večer patřil Janu Heřmanovi, který byl skvělým klavíristou v první polovině dvacátého století," komentovala Libuše Vedralová, předsedkyně festivalového výboru. Druhý festivalový večer bude uctěním památky Karla Krautgartnera. „Karel Krautgartner byl velice významným skladatelem jazzové hudby. Tento večer zde vystoupí Felix Slováček, který je v podstatě jeho pokračovatelem a převzal po něm dokonce vedení Tanečního orchestru Československého rozhlasu," dodala Vedralová.

Poslední večer patří Jarmile Novotné, která byla slavnou sopranistkou působící v newyorské Metropolitní opeře a na její počest zazní skladby Johanna Sebastiana Bacha, Karla Blažeje Kopřivy či Antonína Dvořáka.