Ústecký cover band slavné legendy devadesátých let Depeche Mode Revival vystoupí na vzpomínkovém večeru ve vysokoškolském Klubu Vlak. Večer se tu koná již počtvrté a vše začne v sobotu 27. října ve 20 hodin.

Revival odehraje v klubu dvě a půl hodiny dlouhý koncert. Více o kapele i koncertu v rozhovoru se členem skupiny Janem Seibtem.

Jaký typ revivalu jste? Hrajete jen nejznámější hity nebo i méně známé pro skalní fanoušky?

Typově bych nás zařadil mezi ty nejlepší revivaly na světě. Chacha… Hrajeme mnoho skladeb i ty méně známé, samozřejmě koncerty jsou vystavěné na hitech. Fanoušci nám říkají, že když zavřou oči, nepoznají rozdíl.

Jak vypadá vaše vystoupení, stylizujete se do členů Depeche Mode i vizuálně?

Scénu máme podobnou, co se týče rozestavění nástrojů, živého bubeníka nemáme. Ale přece , kolik let i originál hrál bez něj? Vystoupení trvá dvě a půl hodiny bez přestávky. Čím víc se blíží konec, tím víc hrajeme hitovek, ať to neustále graduje.

Myslíte si, že je vizuální stránka důležitá?

Stylizace je spíš vnitřní, protože se jim vůbec nepodobáme a o to ani nejde. Jsou horší revivaly, které stavějí na image, hudební stránka zaostává a trpí i fanoušek. I u nás však černá barva převládá.

Jste všichni tři fanoušci kapely? Jak vás napadlo, že budete dělat revival?

Všichni tomuto kultu fandíme a nedokážeme si život bez DM představit. Myšlenka, že budeme dělat revival vznikla na jednom koncertu našeho člena, který křtil CD svého projektu, kde jsme jen tak ze srandy zahráli Enjoy the Silence. Mělo to obrovský úspěch a bylo to. Během krátké doby jsme dali dohromady další aranže a vyjeli do světa.