Necelý týden nato se budou moci diváci opět pobavit divadelně. Na pódiu v Sedmihorkách u Turnova se včele s Lukášem Vaculíkem představí další komedie Hvězdné manýry.

Obě světoznámé a divácky velmi úspěšné situační komedie jsou skvělou příležitostí, jak si zpříjemnit dovolenou, a nebo si „jen" užít prázdninovou atmosféru. Během těchto dvou představení budou mít diváci možnost vidět mnoho velkých hereckých osobností. V rozhovorech s vystupujícími, které Sedmihorské léto každoročně uveřejňuje, o těchto představeních řekli:
Martina Hudečková – Miláček Anna - „Je to druh představení, kdy vám vlastně o něm nemůžu říct vůbec nic, jen to, že vznikalo podle určitého zadání, které má autora, překladatele a hru… a tím to končí. Následuje takový happening pěti herců, kteří na základě daného tématu se časem – protože hrajeme Miláčka Annu téměř osm let – tak rozdováděli, že myslím, že sám autor by jen koukal, co to vlastně napsal. Ale ono je to na tom vlastně postavené. Není to komedie, jejíž půvab by byl v tom, že je přesná jak práce hodináře. Tohle je opravdový happening, kdy hrajeme určité téma. To bezpodmínečně hrát musíme s hravostí, ladností, lehkostí, jinak můžeme jít domů. Hrajeme ve složení Petra Špalková, Saša Rašilov, David Prachař, Linda Rybová a já. Pět lidí. A jde o to, kdo je ten den hravější."

Lukáš Vaculík – Hvězdné manýry

„Je to situační komedie, veselá, dobře napsaná. Odehrává se v době druhé světové války v Americe. Dvě velké hvězdy přijíždějí do luxusního hotelu. Obě zpěvačky se nesnáší a všichni dělají všechno možné, aby se nepotkaly. Ale ony se náhodně ubytují v jednom apartmá a jde tušit velký malér. Já tam hraju ředitele hotelu. Toto představení je hodně oblíbené a je pravda, že většinou bývá vyprodáno."

Po divadlech následuje v červenci Pavel Šporcl se svým projektem Bacha na Šporcla II, který je opěvován jak hudebními kritiky, tak diváky. Poté přijde na řadu další divadelní představení, opět komedie, která divákům zpříjemní letní dny a bezpochyby skvěle pobaví. Nebyla to pátá, byla to devátá je představení, ve kterém excelují Jana Švandová, Josef Carda a Rudolf Hrušínský. Červenec uzavře speciální vystoupení pro Sedmihorské léto – Václav Neckář se svou kapelou Bacily a smyčcovým kvartetem!

Srpen pak přinese další vystupující – oslavence AG FLEK, Hradišťan, Marii Rottrovou, Čechomor, Paddy Kelly z Kelly Family a poslední letošní divadlo Rukojmí bez rizika, ve kterém si diváci užijí Václava Vydru, Jana Šťastného, Janu Bouškovou a mnoho dalších.

Pokud by počasí nepřálo, nebo naopak bylo příliš mnoho sluníčka, rozhodně se není čeho bát. Sedmihorské léto disponuje obrovskou pergolou, která zakryje většinu hlediště a navíc umocní atmosféru samotné akce.

PROGRAM • SEDMIHORSKÉ LÉTO 2017

pátek 30. 6.

MILÁČEK ANNA - divadelní představení (A)
20. 00 • Světově proslulá situační komedie o tom, že není šikovné přivést si domů milence ve chvíli, kdy má manžel v ložnici svou přítelkyni. Ještě, že je tu pohotová hospodyně Anna. Hrají: Martina Hudečková, David Prachař, Linda Rybová, Saša Rašilov, Petra Špalková.

čtvrtek 6. 7.

HVĚZDNÉ MANÝRY - divadelní představení (A)
20. 00 • Skvělá situační komedie z elegantního hotelu v Palm Beach, kde se chystá benefice. Organizátoři zvou dvě hvězdy, které spolehlivě plní sály a pokladny. Ale. Tyto dvě umělkyně se nesnášejí. Jak je ubytovat, aby se nepotkaly? Ředitel hotelu připraví přesný plán, který však od začátku selhává. Hrají: Lukáš Vaculík, Mahulena Bočanová, Martin Zounar, Zbyšek Pantůček a další.

čtvrtek 13. 7.

PAVEL ŠPORCL – BACHA NA ŠPORCLA II. (B)
20.00 • Jiskřivou hudbu barokních mistrů Antonia Vivaldiho a Johanna Sebastiana Bacha pro housle, smyčce a basso continuo provede houslový virtuóz Pavel Šporcl s jedním z nejlepších českých komorních smyčcových orchestrů: Collegiem Českých filharmoniků. Barokní program doplní Šporclovy variace na českou píseň Kde domov můj. Nenechte si ujít vyprodávaný koncert, který je opravdovou hudební lahůdkou.

čtvrtek 20. 7.

NEBYLA TO PÁTÁ, BYLA TO DEVÁTÁ - divadelní představení (A)
20. 00 • Manželský trojúhelník s řešením vskutku originálním. Přilepí se na vás vdaná ženská, organizuje vám život a nakonec rafinovaně plánuje věci, až mrazí v zádech. Hrají: Josef Carda, Jana Švandová, Rudolf Hrušínský.
čtvrtek 27. 7. VÁCLAV NECKÁŘ & BACILY se smyčcovým kvartetem (A)
20. 00 • Koncert legendy české popmusic Václava Neckáře a jeho kapely Bacily podtržený smyčcovým kvartetem bude významnou událostí na Sedmihorském létě. Vystoupení s kvartetem speciálně pro Sedmihorské léto! Zazní nejen písně z posledního alba Mezi svými, ale také další známé a populární písně a balady z průřezu celé kariéry tohoto skvělého zpěváka.
úterý 1. 8. AG FLEK – 40 LET (B)
20. 00 • Skupina AG FLEK je skutečnou folkovou legendou. Na Sedmihorském létě oslaví 40 let na scéně a půjde o jedinečný koncert! Speciální host: kapela Zhasni

čtvrtek 3. 8.

HRADIŠŤAN & JIŘÍ PAVLICA (B)
20.00 • Ojedinělé seskupení s vysokou uměleckou i interpretační úrovní, nezvykle širokým žánrovým záběrem a netradičním repertoárem spojuje různé hudební žánry a proudy a je právem považována za originální fenomén české kulturní scény. Krásný koncert podtržený atmosférou Sedmihorského léta slibuje hity jako Voda má, Sehradice nebo Slunovrat.

čtvrtek 17. 8.

MARIE ROTTROVÁ & NEŘEŽ (A)
20. 00 • Marie Rottrová je jednou z nejoblíbenějších a nejuznávanějších českých zpěvaček. Svým jemným hlasem zpívá hity jako Kůň bílý, Řeka lásky, Měli jsme se potkat dřív, Markétka nebo Lásko, voníš deštěm.

sobota 19. 8.

PADDY KELLY (KELLY FAMILY) (B)
18. 00 • Jedinečná příležitost zažít legendárního frontmana skupiny Kelly Family Michaela Patricka Kelly jako hvězdu jednodenního festivalu. Dále vystoupí: Vlasta Horváth, Alžběta Kolečkářová a Public Relations.

čtvrtek 24. 8.

RUKOJMÍ BEZ RIZIKA - divadelní představení (A)
20. 00 • Skvělá situační komedie o tom, jak dokáže sebevražedné plány dvojici zoufalých přátel překazit trojice prchajících amatérských lupičů s pytlem plným peněz. Hrají: Václav Vydra, Jan Šťastný, Jana Boušková, František Skopal a další.

čtvrtek 31. 8.

ČECHOMOR (A)
20. 00 • Oblíbená skupina v čele s Karlem Holasem a Františkem Černým přiváží na Sedmihorské léto v originálním pojetí české, moravské a slovenské lidové písně. Zažijte megahity jako Proměny, Velické zvony, Mezi horami, Místečko a mnoho dalších.
WWW.SEDMIHORSKELETO.CZ

Jitka Maděrová