Svět pirátů, mnoho alkoholu a svérázné vtípky a aktuální narážky, na které jsou diváci zvyklí už z předešlých představení. To nabídne novinková inscenace Divadla ÚNOS Ostrov pokladů, která má premiéru již dnes 19. června od 19.30 v Experimentálním studiu v Lidových sadech. První premiéra je již vyprodaná. Na druhou, která se uskuteční v pátek 21. června, ještě několik vstupenek zbývá.

Volná inspirace

Tvůrci hry se nechali volně inspirovat dobrodružným románem Roberta Louise Stevensona. „Aby diváci neočekávali nic velkého, doplnil bych pro jistotu, že hra vznikla velmi volně na motivy Stevensovy knihy," směje se jeden z herců Zděnek Jarůšek, který si zahraje hlavní roli.

„Já osobně jsem knihu zatím bohužel nečetl, ale předpokládám, že režisér a scénárista Petr Rálek ponechal ve hře hlavní dějovou linii a doplnil ji dle stylu ostatních her na motivy knih - Mušketýři, Vinnetou, Indiana Jones," vysvětlil Jarůšek.

Úplně Nenormální Ochotnický Spolek: OSTROV POKLADŮ

1. premiéra: dnes 19. června

2. premiéra: pátek 21. června

vždy od 19.30

Experimentální studio, Lidové sady, Liberec

Jak je u Úplně Nenormálního Ochotnického Spolku zvykem, i v tomto představení budou herci zpívat a tančit. Liberečtí divadelníci o sobě s nadsázkou prohlašují, že podávají mrzké herecké výkony, zpívají falešně a tančí mimo rytmus. Nové představení přinese ještě další zajímavost.

„V této hře se dokonce objeví i baletní kreace, jelikož jedna z našich kolegyň balet i vyučuje," slibuje Zdeněk Jarůšek.

Pirátský příběh

Základní děj zůstal. Jde o klasický pirátský příběh, kde se hlavní hrdinové honí za pokladem. Mladý chlapec získá náhodou mapu ke starému pokladu kapitána Flinta. S doktorem, baronem a pirátskou posádkou se vydají na cestu za dobrodružstvím. Cestou najde sestru, potká krásnou mořskou pannu a zdrží se i u Robinsona.

„Během cesty samozřejmě bude mnoho nejrůznějších zápletek, ale jak vše dopadne neprozradím, aby se měli diváci na co těšit," láká na představení herec.

Hru divadelníci zkoušeli pouze necelé dva měsíce. „Inscenaci jsme trénovali asi historicky nejkratší dobu. Od prvního čtení do premiéry neuběhly ani 2 měsíce. Snažili jsme se natrénovat vše kvalitně a doufáme, že divákům se bude hra opět líbit."